Aarhus Universitetsforlag
Cover

Pluk dagen

Romersk litteratur fra Plautus til Juvenal

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

455 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 401 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Med deres menneskekundskab, erotiske indsigt, politiske tæft og skarpe formuleringer har de antikke romerske forfattere haft en overvældende indflydelse på europæisk litteratur og kultur. Med Pluk dagen bliver seksten af disse forfattere nu tilgængelige i samlet flok: Komediedigtere, lyrikere, satirikere, historikere og humanistiske vismænd står parat til at møde den nysgerrige læser.

Bogens tekster er udvalgt efter den indflydelse, forfatterne har haft på europæisk kultur, og den interesse, de kan have for nutidens mennesker. Teksterne er forsynet med litteraturhistoriske indføringer og omfattende noter, der gør dem så tilgængelige som muligt. Der må ikke være støj på linjen, når en romersk digter vil have os til at forstå, at det eneste, vi med sikkerhed har, er det, vi giver væk til vores venner.

Pluk dagen dækker den romerske litteraturs storhedstid fra 200 f.Kr. til 100 e.Kr. En lang række af teksterne er nyoversat til denne bog, og adskillige af dem har aldrig været oversat til dansk før.

Pressen skrev

Karen Dreyer Jørgensen Gymnasieskolen

"Selv om Pluk dagen er Ole Thomsens lidt kortere udgave af Veje til Rom, er det alligevel en fyldig bog på 455 sprudlende velskrevne sider... Pluk dagen bliver således den daglige bog til eleverne, der præsenterer teksterne, forfatterne og samtiden, mens Veje til Rom også lever op til sin titel og leverer alle muligheder for fordybelse i forbindelse med opgaveskrivning og videre studier."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen