Aarhus Universitetsforlag
Cover

Passage 69

Lyrik på tværs

En del af tidsskriftet Passage (69) og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

148 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 472 3

Redigeret af
og

Med bidrag af
, , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Passage 69 sætter fokus på nogle af de markante nyorienteringer, der i de seneste år har kunnet iagttages på lyrikkens felt, dansk såvel som internationalt. Her er der ikke kun blevet rokket ved værkforståelsen inden for digtets og digtsamlingens traditionelle rammer; disse rammer er også selv blevet udfordret og overskredet. Der er sket en perforering af lyrikkens almindelige former, som bl.a. er kommet til udtryk ved, at lyrikken har blandet sig med andre kunstarter, og at en del poesi har fundet nye publiceringskanaler og udfoldelsesrum. I det nye årtusinde er lyrikken for alvor trådt ind på de elektroniske mediers område, ligesom den har manifesteret sig stadigt tydeligere i det offentlige rum, hvor der har været en stor vækst i antallet af lyrikoplæsninger, - performances og -festivaller.

Passage 69 indeholder 9 artikler, der beskræftiger sig med samtidslyrik mellem genrer, kunstarter og medier. Artiklerne kommer bl.a. ind på emner som multimodal poesi; digital poesi og materialitet; stemmens og kroppens betydning i samtidspoesien; forholdet mellem musik og lyrik; konceptuel poesi samt relationen mellem moderne lyrik og litteraturvidenskab.

Indholdsfortegnelse

Det multimodale ikon

Digital poesi og materialitet

Når lyrikken tager form

Skoven, loven og løgnen

Et forbund af celler

Tvetunget tale

Vi er ikke robotter, hvis man kan sige det på den måde

Konceptuel litteratur

Dansk lyrik og litteraturvidenskab efter 1990

 

Pressen skrev

Erik Skyum-Nielsen, Dagbladet Information

"Passages nummer om poesi leverer fremragende overblik."

"Overflødighedshorn af perspektiv-åbnende indsigt."

"Således beroliget takker jeg varmt for dette fremragende tidsskriftnummer og slutter af med helhjertet at anbefale Peter Stein Larsens afsluttende oversigt, der solidt pædagogisk viser samspillet i nutiden mellem litteraturvidenskabens teoretiske og metodiske innovationer og så den lyriske genre. Herligt, at den slags artikler stadig lader sig skrive, næsten uden at bruge buzzwords."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen