Aarhus Universitetsforlag
Cover

Organdonation – og behovet for en ny model

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

152 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 739 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Lige nu venter over 400 danskere på et nyt organ, der kan forbedre og forlænge deres liv. De venter i usikkerhed, og nogle venter forgæves. I Danmark dør der hver anden uge et menneske, der venter på en transplantation, fordi vi ikke har organer nok til at redde alle.

Organdonation – og behovet for en ny model undersøger, hvorfor det danske system til organdonation ikke er godt nok. Herhjemme har vi aktivt tilvalg, mens en række andre lande såsom Wales, Belgien og New Zealand har andre donationsmodeller. De har eksperimenteret med både aktivt fravalg og tvungent valg, og deres resultater viser, at vi godt kan få flere til at donere på en måde, der er etisk forsvarlig.

Bogen diskuterer således også de filosofiske problemstillinger, der knytter sig til organdonation. Om den enkelte kan bestemme over sin egen krop efter døden. Om efterladte familiemedlemmer skal have vetoret mod transplantation. Og om vi som samfund bør prioritere nogle mennesker over andre i køen til et nyt organ – og dermed, måske, et nyt liv.

Pressen skrev

Bodil Kruse, tidsskriftet "Religion"
"Bogen er detaljeret, og den giver en seriøs beskrivelse af flere af de dilemmaer, som organtransplantation lægger op til."

Jens Havskov Sørensen, Nyrenyt
"Bogen vil utvivlsomt blive benyttet i debatten om organdonation og valget af samtykkeform i Danmark, og jeg håber, at sundhedsordførerne i de politiske partier vil sætte sig grundigt ind i bogen, så de er godt forberedte, når valg af samtykke igen skal debatteres... På trods af sin videnskabelige natur er bogen let læst og kan varmt anbefales."
01.12.2020

 

Maria Cuculiza, sundhedskultur.dk
"Og anskuet som sådan er bogen Organdonation et spændende og meget vedkommende indlæg i en diskussion, som er blevet ført med jævne mellemrum i Danmark i mere end 30 år, og hvori ideen om, at aktivt fravalg burde erstatte aktivt tilvalg, har været et element lige så længe."

B.T
Artikel: Nyresyge Alexander fik skæbnesvangert opkald: 'Jeg er en lykkelig mand'
27.08.2020

Radio4, 4-TOGET
Radioudsendelse: Organdonation, fynsk energi og varmluftsstrategi
27.08.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen