Aarhus Universitetsforlag
Cover

Om respekten

En del af fagområderne og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

401 sider
Paperback
ISBN 87 7684 003 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Om respekten er et forsvar for retten til at vise forargelse, indignation og vrede. I bogen kritiserer Lars-Henrik Schmidt tidens fremherskende ligeværdighedstankegang, der hævder, at alle har lige meget at byde på. Ifølge Lars-Henrik Schmidt giver respekt ikke mening, hvis man ikke må vise despekt.

Ved at introducere begrebet 'deference' markerer Lars-Henrik Schmidt, at respekt grundlæggende ikke handler om at anerkende den anden, men om respekten for forskellen til den anden.

Det betyder eksempelvis, at man skal gøre op med forestillingen om, at partnerne i det pædagogiske forhold er jævnbyrdige. Respektabel respekt betyder, at lærere kan vise despekt over for elever, der ikke respekterer det læringsmiljø, læreren forsøger at fremme.

Ligesom Lars-Henrik Schmidts øvrige forfatterskab er Om respekten en samtidsdiagnose i et socialanalytisk perspektiv. Blandt temaerne er dyrkelsen af forfaldsværdier, fraværet af holdninger, det glædesløse samfund - og et bud på, hvordan respekten gøres respektabel.

Bemærk venligst, at e-bogen er på engelsk.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen