Aarhus Universitetsforlag
Cover

Offentlighed og legitimitet

I fragmenteringens og pluraliseringens tidsalder

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

120 sider
Hardback
ISBN 978 87 7597 176 3

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Platon beskrev offentligheden – masserne – som et vildt dyr, demagogerne kunne indsmigre sig hos. I den digitale tidsalder er store dele af den offentlige debat blandt såvel politikere som borgere flyttet over på sociale medier, hvis platforme først og fremmest er designet til at tjene tech-giganternes kommercielle interesser frem for at udgøre en demokratisk ramme om vores offentlighed.

Offentlighed og legitimitet forsøger at besvare spørgsmålet: Hvordan udvikler vi i dag offentlighedens institutioner til gavn for demokratiet? Kulturteoretiker Henrik Kaare Nielsen og filosof Joachim Wiewiura fremlægger to forskellige tilgange til offentlighedsbegrebet og viser dermed to forskellige måder at tænke dets samfundsmæssige betydning på. Forfatterne fokuserer også på de praktiske implikationer af de to perspektiver og stiller forslag til udviklingen af offentlighedens medielandskab. Således forsyner bogen os både i teori og praksis med konkrete værktøjer til at udbygge demokratiet i det 21. århundrede.

Hør Henrik Kaare Nielsen og Joachim Wiewiura fortælle om Offentlighed og legitimitet i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Pressen skrev

Supertanker, P1
Podcast: "Agter eller foragter du den offentlige mening?"
18.03.2024

Tilføjet til kurven

Gå til kassen