Aarhus Universitetsforlag
Cover

new york

En del af serien vide verden ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

252 sider rigt illustreret, 2. udg.
Paperback
ISBN 978 87 7124 499 1

Med bidrag af
, , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

"Noget af det bedste ved at bo i New York er at vide, at man bor der. Her, midt i smørhullet, kan det føles, som om der slet ikke eksisterer en verden udenfor. Alt, hvad der er af vigtighed, findes her. Den overbevisende fornemmelse tror jeg, at alle newyorkere går rundt med. Det er den eneste forklaring på, at de hver dag kæmper sig gennem de overfyldte gader, finder sig i den bryske behandling, de får i dineren, kiosken, kaffebaren, og at de overkommer hver måned at lægge den uanstændigt høje husleje for det hummer af en lejlighed, de allernådigst får lov at leje. For lever man i New York, ved man, at man er i verdens navle. Det er her, det sker. Og er man et øjeblik i tvivl, mens man roder rundt under køkkenvasken efter klæbemusefælder og insektspray, kan man bare se op, hvor byens skyline lover og leverer, at det er her, man er: New York City."

Anne Mette Lundtofte, citat fra bogen

Indholdsfortegnelse

Anne Mette Lundtofte Intro. New York City

Niels Lillelund  Gaden. Rette linjer og skæve vinkler

Anders Troelsen  Skyskraberkomplekser. Den vertikale verdensby

Tore Rye Andersen  På kant med storbyen

Asger Liebst  Subwayen. Byens underste bevægelser

Andreas Rude  Katedralen. St. Patrick's Cathedral

Lars Movin  Pulsen. Beatgenerationens New York

Martin Krasnik  Jew York. Det gyldne land

Niels Lan Doky  Jazzen. New Yorks spillesteder

Niels Lillelund  Gastronomien. Et æble i mange bidder

Anne Mette Lundtofte  Bøgerne. I forfatterens fodspor

Maiken Derno  Kunsten. Gallerierne, museerne og cafeerne

 

Download kort - Download plakat - Download forside - Download omslag

Læseprøve

Læs Anne Mette Lundtoftes intro, New York City

Læs Martin Krasniks kapitel, Jew York. Det gyldne land

Pressen skrev

Christian Graugaard, Politiken

"får rejsefeberen til at stige faretruende, og ikke blot er man rede til at pantsætte mågestellet og tage den første, den bedste airbus vestpå, man bliver også klogere, mens man læser." 

Jørgen Johansen, Berlingske 

"Hvis storbyferierne hitter, så gør Aarhus Universitetsforlag det i lige så høj grad med en serie kulturrejsebøger under overskriften Vide verden. Ambitionsniveauet er højt, og bøgerne om Paris, Rom, Berlin, New York, Barcelona og Skt. Petersborg hører oplagt til i manges håndbagage fremover. Der er helt sikkert inspiration at hente til meget mere end en "forlænget weekend" i denne vifte af byguider. Men næsten endnu større glæde kan man have af serien, når det næste storbymål skal vælges. (...) Samtlige de seks bind i den nye rejsebogsserie er små guldgruber af vidende fordybelse i velkendte motiver, guidede udflugter ad bøgernes, billedernes og musikkens snoede stier og overrumplende afsløringer af ukendte sider af storbyernes liv. (...) Mit rejsehjerte, hvad vil du mere?" 

Jakob Brønnum, Præsteforeningens blad

"De nye storby-guider er noget af det allerbedste, jeg nogensinde har set, også i international målestok. En afslappet, elegant layout, en behersket og meget vellykket billedredaktion, og et imponerende udvalg af vidende og velskrevne artikler om specifikke emner, steder og stemninger, der karakteriserer netop den by. Det er rigtige øjenåbnere. Overfor den traditionelle rejsebog lægger de på en helt ny måde op til den besøgendes egen oplevelse og sansning af stedet." 

Michael Bach Henriksen, Kristeligt Dagblad

"Ambitiøs ny bogserie kombinerer den lette rejseguide med den tunge kulturhistorie. Resultatet er trods kvalitetsudsving vellykket." 

"Jeg har læst bøgerne om Berlin og New York, og [jeg] lærte både nyt om stederne og fik akut lyst til et gensyn. Både hjerne og hjerte blev altså stimuleret, og det er en stor ros. (...) der er god brug for bøger som de første seks i Vide verden-serien. (...) Der er grund til at have store forventninger til de kommende bøger i serien." 

Poul Flou Pedersen, lektørudtalelse

"formidling af bedste karat"

"Bøgerne i serien Vide verden vil fx være ideelle til forberedelse af studierejser eller rejsekurser på højskoler."

"Den nye serie er et spændende supplement for de nok mere erfarne rejsende, som har læst de traditionelle turistførere og gerne vil vide mere om deres nye yndlingsby." 

Andreas Nordkild Poulsen, Bogmagasinet

"essayistiske og litterære tekster, der stikker til nysgerrigheden og lysten til selv at gå på opdagelse."

"fremragende"

Heidi Laura, Weekendavisen

"Man suges ned i byen og hele det store livsbegær, som holder den kørende, side for side og kapitel for kapitel i denne rejsebog. Godt gjort."

"New York er hele verden samlet i én by; hundredvis af sprog, et mylder af kulturer, hele det sociale spektrum fra de stinkerige til den usleste hobo. Det er så meget mere, end man kan fordøje på en rejse eller to og helt elementært for meget til en enkelt rejsebog om byen. Og dog har man fået imponerende meget med på de 248 sider, som vibrerer af al den travlhed og oplevelsesgrådighed, der præger den tætpakkede by på den lille ø i Hudson."

"Hvorfor er middelklassedanskerne så vilde med New York, tænker man uvilkårligt? Er det måske, fordi man her har al den galskab og ambition og modgang og overdrevne velstand og idérigdom og svømmen mod strømmen, som vi vedholdende nægter os selv i den lille velfærdsstat? Der er en meget udansk livsappetit smurt ud over siderne i denne vellykkede rejsebog." 

Lars-Terje Lysemose, Globen, rejsemagasin fra De Berejstes Klub

"en spændende måde at sætte sig ind i et rejsemåls historie, arkitektur og kulturpå, mens man samtidig får serveret nogle personlige og underholdende historier, som giver en anderledes tilgang til byen, ofte bag facaden. Det er forfriskende skrevet og gennemført" 

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"Nyt bind i fremragende guide-serie"

Simon Hastrup, Bogmagasinet

"Og det bringer os frem til det, der er Vide Verdens helt store scoop: Hvert kapitel er forfattet af en person, der har særlige forudsætninger for at behandle sit emne og ikke mindst for at formidle det på en personlig og medrivende måde. Serien er skabt af en sand perlerække af journalister, forfattere, udøvende kunstnere, universitetsfolk og andre kloge hoveder med karisma og/eller kendiskarakter."

"Flytter vi fokus over til den anden side af Atlanten hører vi for eksempel Lars Movin fortælle om beatgenerationens New York, Martin Krasnik om jødernes historie, Niels Lan Doky om jazzen, mens Anne Mette Lundtofte tager os med på en litterær byvandring. Alle som én er de gode fortællere med skarpt blik, godt gehør og noget på hjerte."

"Det er bøger, man bør læse inden man tager af sted. De forøger nemlig med deres levende lærdom forventningens glæde. Det er også bøger, man bør have med og konsultere når man står i Söder eller SoHo, på Akropolis eller Marsmarken. Her vil de knytte fortællinger til det oplevede og skærpe sanserne. Og endelig er det bøger man kan tage ned fra hylden og bruge som klog eskapisme på kolde dage. Vide Verden forlænger oplevelsen og fordyber rejsen."

"Vide Verden gør det, bogværker kan gøre: give indsigt og fortælle, pirre intellektet og stimulere fantasien. Det er svært at forestille sig en bedre rejsekammerat."

Bibliotekar Randi Petersen, Dagbladet

"Disse bøger er simpelthen et must for den garvede turist, som søger de små seværdigheder og ukendte, men bemærkelsesværdige pletter"

Lise Roest-Madsen, Det Grønne Område

"Skribenterne forstår at kombinere det kulturhistoriske og det personlige, sådan at man som læser både får interessant ny viden og bliver smittet af begejstringen for de forskellige emner."

"Bogen kan derfor både anbefales som en decideret guide på rejsen og som inspirerende læsning til alle, der interesserer sig for The Big Apple."

Sif Meincke, Dagbladet

"en fantastisk bog, som giver et rigtig godt indblik i stemningen i byen, fortalt af en række forskellige kulturpersonligheder."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen