Natur- og folkeretten
En del af serien Holberg. Ludvig Holbergs hovedværker 1-22 (19) , og fagområdet Litteratur
Redigeret af
Laurids Kristian Fahl,
Peter Zeeberg,
Henrik Andersson,
Finn Gredal Jensen og
Camilla Zacho Larsen
Mere om bogen
Om bogen
Introduktion til naturens og folkerettens kundskab (1716) er nok Holbergs største bogsucces. Den kom i fem udgaver fra han skrev den som ung forskerspire til han havde trukket sig tilbage efter et langt liv som professor. Og naturret stod da også helt centralt i oplysningstiden. Her præsenteres grundreglerne for menneskelige samfund. Hvert land har sine regler og love, men over dem må der findes en almenmenneskelig moral, et sæt af pligter bygget på sund fornuft.
Værket viser Holberg som den fine formidler han var. Med ham nåede tidens internationale forskning og litteratur frem til danskerne, på dansk. Og han kommer vidt omkring: menneskets fornuft og samvittighed, sprogets oprindelse, ægteskabets pligter, krig og fred, magt og øvrighed, penge og økonomi – og meget mere.
Indholdsfortegnelse
Anette Stoffersen
Cand.mag. i historie og kunsthistorie. Med mere end 30 års erfaring som forlagsredaktør inden for især historie, kunst, kultur og rejser er Anette en alsidig redaktør, der bl.a. har stået for storværkerne Dansk skolehistorie 1-5 og Holberg · Ludvig Holbergs hovedværker 1-22.
Presserum
Forlaget skriver:
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…