Aarhus Universitetsforlag
Cover

Natur, videnskab og metafysik

Newton og filosofien

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

136 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 355 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Isaac Newton var som fysiker og matematiker en af de største videnskabsmænd, verden har oplevet. Historien om naturforskeren Newton er blevet fortalt mange gange og er kendt af enhver, som blot har stiftet selv det mindste bekendtskab med fysikken og dens udvikling. Men der er også en anden og mindre kendt historie om Newton, nemlig beretningen om metafysikeren, historikeren, religionsforskeren og alkymisten Newton. Det er den historie, der fortælles i Natur, videnskab og metafysik, der også rummer et håndplukket udvalg af Newtons egne tekster.

Pressen skrev

Michael Cramer Andersen KVANT

"Det er en velskrevet og interessant bog, der belyser alle de mindre kendte sider af Newton. Bogen rummer til sidst et udvalg af Newtons egne tekster oversat til dansk. Her kan man bl.a. læse om 'bevis for guds eksistens', 'fjernvirkningens årsager' og 'det profetiske sprog'."

Ulli Roth Philosophischer Literaturanzeiger

"Gerade wie Koch die Religiösen und alchemistischen Arbeiten Newtons einbindet, macht die Stärke dieses neuen Büchleins des versierten Philosophiehistorikers aus, dessen Spezialgebiet ja gerade die Phiosophiegeschicte der Neuzeit ist. Daneben bietet es solide, unspektakuläre Grundinformationen. Die Biographische Seite wird bei Koch allerdings der Kürze halber ganz fast ausgeblendet. Die Sammlung von Textauszügen, die leider nicht mehr genauer mit dem systematischen Teil verknüfpt werden, kann gerade in ihrer thematisch breiten Steuung Anregungen für ähnliche unternehmungen geben."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen