Aarhus Universitetsforlag
Cover

Myrer

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (11) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider 1. udg., 2. opl.
Paperback
ISBN 978 87 7124 080 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

De er berygtede for deres flid og erobringstrang. De har husdyr, kemiske våben og avanceret landbrug. Menneskene? Nej, myrerne! Joachim Offenberg, forsker ved Aarhus Universitet, beretter om det småkryb, som end ikke hans barske onkel Preben - der forsøgte at brænde dem i helvedes flammer - kan få bugt med. Ifølge Preben fortjener de ilden! Især når de kannibaliserer, tager slaver og undergraver vores terrasser. Men vi burde dog i stedet domesticere dem og dermed samarbejde med 1/4 af verdens animalske biomasse. Så bered dig på at blive myrmekofil!

Nomineret af Berlingske og Danmarks Biblioteksforening til Læsernes bogpris 2014

Bogen er oversat til engelsk: Ants

 

 

Indholdsfortegnelse

VM i evolution

Socialismens sejre

De sociale bedragere

Koloniseringen af kontinenterne

Myrer i marken

Fra fjende til frænde

 

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad

"både morsomme og spændende oplysninger kan man læse i den nye bog i Aarhus  Universitetsforlags serie Tænkepauser, skrevet af biologen Hans Joachim Offenberg."

"Bogen er rigtig sjov at læse"

"Offenberg har et godt sprog, der formidler hans store viden om myrer fint." 

Litteratursiden

"Seriens høje standard fortsætter: Ny viden, levende, spændende og ligetil fortalt." 

Christoffer Emil Bruun, Politiken

"I den lille bog om Myrer, der er led i serien 'Tænkepauser', bliver analogien mellem myrer og mænd aldrig omklamrende. Det er tværtimod en nøgtern beskrivelse af de små dyrs utrolige livsformer, og det er op til læseren selv at glæde sig over sammenlignelige adfærdsmønstre."

"Der er med andre ord en hel myreverden at gå på opdagelse i for opfindsomme hoveder, der vil udvikle vores planet med andet end gift. Vi andre kan starte med denne tænkepause." 

Ida Hammerich Nielson, Aarhus Stiftstidende

"Seniorforsker i biologi Hans Joachim Offenberg giver her et indblik i myrernes fascinerende fællesskab."

"Bogen er skrevet i et letlæseligt sprog" 

Søren Kassebeer, Berlingske

"En myre bliver aldrig det samme igen, når man har læst den bog!"

"Mennesker og myrer - hvad har de med hinanden at gøre? En masse, skulle vi hilse og sige. Skulle man være i tvivl, kan man passende læse Hans Joachim Offenbergs Myrer, der med lethed, vid og elegance fortæller om myrernes menneskelighed og menneskenes myrethed. Som i klartekst beretter, hvordan myrerne er de eneste dyr, der, ud over menneskene, holder husdyr."

"Myrer er et fint, næsten minimalistisk eksempel på, hvad Aarhus Universitetsforlag har formået at præstere i den gode skriftrække 'Tænkepauser', hvor kloge mennesker med tilknytning til læreanstalten beretter klart og godt om ting, de har forstand på."

"Netop dens lidenhed gør myrebogen ekstra attraktiv, for ikke bare bliver man hurtigt meget klogere, fordi forfatteren med få velvalgte ord kan sige ting, så også den naturvidenskabsukyndige fanges ind og forstår. Man har samtidig fornøjelsen at sidde med en tryksag, der, ligesom de øvrige bøger i 'Tænkepause'-serien, i hele sit ydre anlæg minder mere om noget fra et litterært feinschmecker-forlag, end om en gængs naturvidenskabelige udgivelse. En smuk kobling."

"Gak til Offenberg og bliv viis! Han er mindst en bogprisnominering værd."

Nanna Ask (biblioteksformidler), Fyns Amts Avis

"… læsningen af Hans Joachim Offenbergs bog "Myrer" slog fast én gang for alle, at der under vores fødder, under vores terrasser og græsplæner lever væsner, som er så fascinerende, at de mindst er en tænkepause og et langt forskerliv værd."

Kent Skov, lektørudtalelse

"Bogen her er folkeoplysning af bedste slags."

"Bogen [har] qua sin populært fortællende tilgang og underholdningsværdi brede anvendelsesmuligheder inden for natur- (og samfunds-)fag fra folkeskolens ældste klasser og op til gymnasieniveau."

"Underholdende og tankevækkende lille populærvidenskabelig fremstilling om myrernes fascinerende liv [...]."


Information
Artikel: "Alle insekterne har fantastiske naturhistorier, der kan få de fleste til at tabe underkæben"
10.08.2019

 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen