Aarhus Universitetsforlag
Cover

Myrejagten

Lav dine egne eksperimenter

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

136 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 824 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I myrernes underjordiske bo er der både spisekammer, børneværelser og et opholdsrum til dronningen. Nogle myrer går rundt på loftet med hovedet nedad. Andre har hovedform som en dør og kan holde fjender ude om natten. Og myrerne vil gøre alt for at beskytte deres bo eller erobre nye områder: De går i krig, smider stinkbomber, bygger fælder og spiller død. De har endda forhindret fly i at lette.

I denne bog kan du læse om, hvordan forskere undersøger de vilde myrer, og du kan lave dine helt egne eksperimenter. Du lærer de berømte myrer at kende, fx hærmyrer og honningkrukkemyrer, og måske kan du selv opdage nye arter. Du kan også slå op i myrernes rekordbog og finde verdens allerstørste myre eller det mest smertefulde myrestik.

Hør Julie Koch Sheard fortælle om Myrejagten i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Podcasten er produceret af Videnslyd for Aarhus Universitetsforlag.

Pressen skrev

 

Søren Olsen, NaturGuide.dk
"En spændende bog om de flittige myrer indeholder masser af aktiviteter, så man selv kan blive lidt af en myreforsker (..) I sin bog guider hun (forfatteren) os gennem myrernes fantastiske verden, så man får lyst til at lære dem nærmere at kende (…) Alt sammen illustreret med tegninger og flotte fotos "

Lektørudtalelse, DBC
"En flot bog for alle fra de mildt interesserede til dem der kan lide at gå i dybden. (...) Sjove eksperimenter (...) flotte farvebilleder og -illustrationer samt god faglig tekst."

Midtjyllands Avis
Artikel: "Myrernes magiske verden"
15.07.2023

P1, Vildt naturligt
Radioudsendelse: "Myrejagten uden massedrab"
21.08.2023

Tilføjet til kurven

Gå til kassen