Monstre
En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (3) , og fagområderne Biologi, Film og teater og Filosofi og etik
Mere om bogen
Om bogen
Hvorfor læser vi tonsvis af bøger om uhyggelige væsner, som slet ikke findes i virkeligheden? Mathias Clasen er ph.d. og Aarhus Universitets ekspert i vampyrer, zombier, afhuggede hoveder, flænset kød og sprøjtende blod. Han ved bedre end nogen, hvad der skal til, for at en historie bliver rigtig klam og gruopvækkende. Eller med andre ord: rigtig pirrende og tiltrækkende. Og han ved, hvorfor vi er magnetisk tiltrukket af monstre. Svaret kan nemlig findes i vores DNA og evolutionshistorie.
Indholdsfortegnelse
Monstre i mørket
Menneske på menuen
Skræk på bog og rædsel på film
Vampyrens lange rejse
Rådne menneskeædere i folklore og i fiktion
Monstre for evigt
Læseprøve
Jakob Vestergaard
Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.
Pressen skrev
Anja Kjærgaard, Århus Stiftstidende
"en monsterspændende bog".
Litteratursiden.dk
"Clasen [forklarer] underholdende og på let forståeligt dansk, hvorfor vi er så fascinerede af monstre."
"har man den mindste interesse i horror, får man masser af interessante oplysninger og pointer på de kun 60 sider."
"Mathias Clasens lille bog er rent guf for folk med en lille bloddryppende litteraturelsker i maven. Bogen fremstår som én lang anbefaling af skræk og rædsel i romaner og på film."
"Efter at have læst denne lille "gyselige" fagbog får man stor lyst til også at læse de gamle klassikere."
Søren Henrik Jacobsen, blogger på Skræk og rædsel
"Mathias [Clasen] skriver glimrende og har en helt unik indsigt i skræk-genrens kringelkroge […] Jeg følte mig i hvert fald både oplyst og underholdt af MONSTRE, og jeg anbefaler den til alle horror-fans."
Nanna Goul, Weekendavisen
"endnu en af de glimrende bøger i serien 'Tænkepauser'"
"Claesen formidler sit emne let tilgængeligt og meget appetitvækkende - og kommer i øvrigt længere omkring også i den mere historiske udvikling af genren og de forskellige typer af monstre. Den lille sag burde med nemhed finde sit publikum, frygtsom eller ej."
Alma Lind Jensen, lektørudtalelse
"Bogen er for læsere som undres over, hvorfor så mange mennesker tiltrækkes af uhyrligheder som monstre, vampyrer og zombier mv. Bogen vil også kunne bruges af elever på gymnasieniveau, som skriver om emnet."
"Clasen uddyber i bogen her, som er let forståelig, selvom den er på ekspertniveau."
"Litteraturen om monstre er omfattende, men næppe underkastet en så akademisk belysning som her, hvor der ikke fokuseres så meget på monstrene, men mere på mennesket, som dyrker dem."
"Monstre [...] har sin naturlige plads i bibliotekerne, hvor den byder på en ny vinkel på litteraturen om monstre."
Presserum
I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.
Links
Forlaget skriver:
2 december 2024
Bogtorsdag d. 12. december
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…