Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den moderne by

En del af serien Danske Bystudier (3) , og fagområderne , , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

402 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7934 151 7

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den moderne by opstod, da forstæder, stationsbyer og satelitbyer voksede frem og byen opslugte det omgivende landbrugssamfund. Kvarterer, forlystelsessteder, forsamlingsbygninger og institutioner blev dannet - og disse områder og bygninger er den dag i dag omdrejningspunktet i de fleste byer.

Den moderne by præsenterer de danske byers historie og historigrafi i perioden 1840-2000. Bogens 12 artikler giver et billede af, hvordan byerne i moderne tid har domineret samfundets udvikling, og gør det klart, at samtidsanalyse og byhistorie hænger nøje sammen. Med den moderne by opstod også kampen i og om byrummet. Befolkningsgrupper søgte at sætte deres politiske vilje igennem ved at erobre byens rum, ligesom der var indbyrdes kampe mellem byerne: Byplanlægningen udviklede sig til landsomfattende planer, der regulerede arbejdsdelingen mellem byerne og stræbte efter at tilpasse dem til den internationale konkurrence.

Den moderne by er tredje bind i serien Danske Bystudier. Bogen er tværfagligt anlagt, og blandt dens forfattere findes historikere, geografer og etnologer samt en kunsthistoriker.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Pressen skrev

Hans Michelsen Lektørudtalelse

"...indeholder interessante nedslag i de temaer, der danner den moderne by og den samler udviklingen op. Den velillustrerede fremstilling er yderst veldokumenteret..."

Poul Sverrild Historie

"Med Den moderne by har vi fået en flot status for byhistoriens stilling i Danmark. Dansk Center for Byhistorie cementerer hermed sin betydning for fastholdelsen af fokus på den emnekreds, som er ramme for de fleste danskere."

Thomas Mathiasen www.historie-online.dk

"Den moderne by er tredje bind i serien Danske Bystudier [...]. De to første hedder henholdsvis Middelalderbyen og Den klassiske købstad. De bøger har jeg ikke selv læst, men hvis de er lige interessante og læseværdige som det tredje bind i serien, så tør jeg næsten godt anbefale dem, uden at have læst dem...Trods sit udspring i den akademiske verden, er de fleste artikler umiddelbart tilgængelige."

Svend Erik Larsen Kontur 16:2007

"En god bog om byen som komplekst kulturfænomen."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen