Aarhus Universitetsforlag
Cover

Middelalderbyen

En del af serien Danske Bystudier (1) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

343 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 094 6

Redigeret af

Med bidrag af
, , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

De første danske byer opstod i middelalderen. Her blev grunden lagt til et stabilt og levedygtigt byvæsen efter en hektisk anlæggelsesperiode. De fleste af vore dages større byer og store dele af vores bymæssige kultur er således rodfæstede i middelalderen.  

Bogens ni artikler handler om byernes fremvækst og udvikling med udgangspunkt i dansk og international forskning. Der fremsættes nye fortolkninger af byernes rumlige og kronologiske udvikling; fællesskaber, mentaliteter og forestillingsverdener bliver forstået og diskuteret på middelalderens egne præmisser, og det giver en ny tids bud på ligheder og forskelle mellem fortidens og nutidens byer.

Artiklerne omhandler emner som: Monetarisering, kirke og sogn, topografisk udvikling i Viborg gennem et halvt århun­dred­e samt en karak­teristik af den senmiddelalderlige by­udvikling. Desuden er der bysociologiske bidrag om mænd og kvinder i byrummet, gilder og lav som identitetsskabere og synet på de fattige.

  Forfatterne er førende historikere og arkæologer fra universiteter samt lokale og statslige museer i Danmark og Sverige.

Sanne Lind Hansen

Sanne

Cand.mag. i etnografi og klassisk arkæologi og tillægsuddannelse fra Danmarks Journalisthøjskole. Sanne arbejder primært med antropologi, arkæologi og tidlig historie. Hun har desuden særligt ansvar for kommissionsaftaler - og en fortid på Antiksamlingen ved Nationalmuseet.

Sanne Lind Hansen

Redaktør

Telefon: + 45 53 55 07 59

slh@unipress.au.dk

Pressen skrev

Benjamin Lassiwe

"... eine komprimierte und dennoch facettenreichen Darstellung ... Ingesamt ist der vorliegende Band sicher eine gute Wahl, will man sich über aktuelle Probleme der dänischen Stadtgeschichtesforschung informieren."

Hans Michelsen Lektørudtalelse

"Det er en væsentlig forskningspublikation, som dog appellerer til den interesserede amatør." 

Kristian Hvidt Berlingske Tidende 

"... Dansk Center for Byhistorie, der nu har udsendt en serie spændende afhandlinger ... Indholdet er forskning af første klasse ..."

Jens Rahbek Rasmussen Politiken

"Bindet er smukt designet og illustreret, og de ni bidrag ... er velskrevne og præget af forfatternes entusiasme for deres emne ..."

Jørgen Elsøe Jensen Historie

"Det lover godt for dansk byhistories fremtid, at der gøres så store anstrengelser for at formidle." 

C.J Hansischen Geschichtsblätter

"...einen guten Überblick über den Stand und die Trends der stadtgeschichtlichen Forschungen in Dänemark der letzten Jahre. Insofern ist der Band zugleich auch eine Standortbestimmung der dänischen Geschictswissenschaft auf diesem Gebiet....Sind auch nicht alle Gedankengänge der Ausführungen unbedingt immer neu, so ist es doch die Zusammenstellung in diesem Sammelband und das überaus hohe fachliche Niveau aller Beiträge sowie die gelungene Verknöpfung archäologischer und historischer Forschungen, die diesen Band zu einem gelungenen Einstieg in die dänische Stadtgeschichtsforschung des beginnenden 21. Jhs. werden lässt." 


For anmeldelse på historie-online klik på link nedenfor.


historie-online.dk

Tilføjet til kurven

Gå til kassen