Aarhus Universitetsforlag
Cover

Mennesket

Den genetiske arv

En del af serien Univers , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

227 sider
Paperback
ISBN 87 7934 226 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Livets hemmelighed blev afsløret i 1953, hvor James D. Watson og Francis Crick offentliggjorde en model af DNA-molekylet.

Modellen har siden haft en kolossal indvirkning på videnskaben og samfundet.

Indlejret i molekylets yndefulde kurver lå nøglen til en helt ny videnskab, molekylærbiologien, der over de efterfølgende 50 år har givet os en forbløffende indsigt i vores arts biologi. Ligeså betydningsfuld har indvirkningen været på lægevidenskaben, fødevareproduktionen og retssystemet. DNA er ikke længere noget, der kun interesserer forskere i laboratorier; det vedkommer os alle.

Mennesket. Den genetiske arv giver i et letlæseligt sprog og ved hjælp af pædagogiske illustrationer sin læser redskaberne til at forstå den basale genetiske teori om DNA og det humane genom. Med udgangspunkt i denne teori tager forfatteren læseren på en spændende rejse, der belyser spørgsmålene om menneskets oprindelse, udvikling og sygdom. Bogen slutter med et bud på den fremtidige evolution inden for biologi.

Peter K.A. Jensen er ledende overlæge ved Klinisk Genetisk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. Han har tidligere udgivet populære bøger om menneskets oprindelse.

Henrik Jensen

Henrik

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget.

Henrik Jensen

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

hj@unipress.au.dk

Pressen skrev

www.modspil.dk Carsten Agger

"... dybt fascinerende at læse om, hvor tæt menneskets biologi egentlig kan følges ud fra forskellige mutationer og andre genetiske varianters migrationer...Overordnet set giver Mennesket - Den genetiske arv en glimrende om end kort introduktion til et dybt fascinerende enme. I disse Intelligent Design-tider, hvor den biologiske videnskabs grundlag undergraves af mørkemænd og fortalere for sakral uvidenhed, er en sådan introduktion til moderne genetik og dens meget vidtgående konsekvenser mildelst talt guld værd ... god at få forstand af og kan være en god forberedelse for den, der senere måtte ønske at dykke længere ned i emnet."

FagBogInfo

"... forklarer i et letlæseligt sprog og ved hjælp af pædagogiske illustrationer sin læser den basale teori om DNA og det humane genom. Med udgangspunkt i denne teori tager forfatteren læseren på en spændende rejse, der bl.a. belyser spørgsmålene om menneskets oprindelse, udvikling og sygdomme."

Jørgen Bollerup Hansen Aarhus Stiftstidende

"... letlæselig og pædagogisk gennemgang af den basale teori om DNA og menneskets arvemasse."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen