Aarhus Universitetsforlag
Cover

Medborgerskabets udfordringer

- etniske minoritetskvinders politiske myndiggørelse

En del af serien Magtudredningen, skriftserien , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

118 sider
Paperback
ISBN 87 91164 20 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Etniske minoritetskvinders stemmer har hidtil stort set været fraværende i den offentlige debat. Hvilke værdier og visioner har politisk aktive kvinder om ligestilling i det private og offentlige liv? Hvilke idéer og forestillinger har de om lighed og anerkendelse? Hvilke diskurser og strategier for politisk myndiggørelse har deres organisationer?

Dette er nogle af hovedspørgsmålene i denne undersøgelse af medborgerskab og magt baseret på interviews med en række ildsjæle med forankring i frivillige foreninger. Gennem fortællingerne analyseres mulighed og barrierer for politisk myndiggørelse og forholdet mellem etnisk identitet, politisk biografi og udvikling af kønspolitiske identiteter. Minoritetskvinders liv skildres i spændingsfeltet mellem individ og kollektiv, familien og det offentlige liv samt ligestilling og ligeværd.

Skriftet belyser det demokratiske dilemma mellem lighed og anerkendelse af kulturel forskellighed og redegør for debatten om forholdet mellem kønsligestilling og multikulturalisme.

Indholdsfortegnelse

Kapitel 1. Køn, medborgerskab og politisk myndiggørelse

Kapitel 2. Medborgerskab og multikulturalisme

Kapitel 3. Nye modeller for kvindeorganisering?

Kapitel 4. Fortællinger om køn og etnicitet

Kapitel 5. Konklusion og perspektivering

Bilag 1. Oversigt over interviewpersoner

Litteratur

Om forfatteren

Pressen skrev

"Birthe Siims undersøgelser af etniske minoritetskvinders politiske myndiggørelse har stor relevans i forhold til debatter om etniske minoritetskvinders politiske myndiggørelse, ligestilling mellem kønnene … og integration af etniske af etniske minoritetsgrupper i det danske samfund." Nina Espergård Hassel Kontur - Tidsskrift for kulturstudier

Tilføjet til kurven

Gå til kassen