Aarhus Universitetsforlag
Cover

Maritim arealplanlægning i Øresund

Scenarier for udvikling af erhvervs-, samfunds- og miljømæssige forhold

En del af serien Miljøbiblioteket (6) og fagområdet


Forudbestil

Tak for din interesse i Maritim arealplanlægning i Øresund: Scenarier for udvikling af erhvervs-, samfunds- og miljømæssige forhold. Bogen udkommer 13. juni 2019. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Maritim arealplanlægning i Øresund: Scenarier for udvikling af erhvervs-, samfunds- og miljømæssige forhold er klar til bestilling 13. juni 2019.


174 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 887 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Øresund er et af de mest befærdede farvande og kystområder i verden. Store container- og krydstogtskibe passerer igennem på langs, mens færgetrafikken og Øresundsbroen går på tværs mellem Danmark og Sverige. Samtidig skal der være plads til både havmølleparker, byudvikling, fiskeri, lystbådesejlads og friluftsliv, ligesom områdets rige natur og dyreliv skal tilgodeses. Det stiller store krav til planlægningen af arealudnyttelsen.

Maritim arealplanlægning i Øresund giver indblik i, hvordan vi kan bevare havmiljøet i regionen og samtidig skabe en bæredygtig erhvervs- og samfundsudvikling. Én mulighed er at lave Øresund om til et stort naturreservat og på den måde understøtte en positiv udvikling af havmiljøet, tiltrække turister og styrke friluftslivet. Men det vil formentlig også betyde
et stop for indvinding af råstoffer til byggebranchen og restriktioner for fiskeriet. Som i ethvert andet økosystem er det afgørende at finde frem til den rette balance mellem forskellige aktiviteter og interesser. Her kan det travle stræde mellem
Sjælland og Skåne tjene som eksempel på, hvordan man kan analysere konflikter og muligheder for sameksistens, og erfaringerne kan med fordel overføres til andre danske havområder.

Henrik Jensen

Henrik

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik er primus motor i forlagets årlige deltagelse på BogForum og står for udadrettede initiativer som konferencer, udstillinger, udsalg og salg generelt. Han redigerer primært bøger inden for litteratur og serierne Verdenslitteratur, Miljøbiblioteket og UNIVERS. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007.

Henrik Jensen

Redaktør og salgsmedarbejder

Telefon: +45 53 55 06 67

hj@unipress.au.dk

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen