Aarhus Universitetsforlag
Cover

Måltidet som stilleben

Fra offergave til fastfoodobjekt

En del af fagområdet


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

484 sider rigt ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 935 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Sødt, salt og syndigt. Mad er en hovedingrediens i livet, og måltidet er et af de mest elskede motiver i billedkunsten. Siden antikken har kunstnere haft det daglige brød på menuen. Men de udstiller ikke kun grøntsager og østers. De udstiller også synd, renhed og fordærv.

I Måltidet som stilleben. Fra offergave til fastfoodobjekt præsenterer kunsthistoriker Lise Bek måltidsstillebenet og undersøger de forestillinger, man i årtusinder har gjort sig om mad. Hun følger motivet gennem kunsthistorien frem til i dag og afdækker dets mange moralske, politiske og religiøse betydninger. Undervejs udforsker hun blandt andet den kristne middelalders symboltænkning, modreformationens mystik og modernismens madkamp. Og hun viser, hvordan de ofte simple anretninger udfordrer kunstens traditionelle grænser som popkunst og kvindekamp, mens de til stadighed forfører – og bedrager – den sultne beskuer.

Pressen skrev

Anne Birgitte Langkilde Hundahl, lektørudtalelse

"Stort, flot og gennemarbejdet værk med mange smukke gengivelser af måltidsstilleben. Værket holder et højt fagligt niveau, men forfatterens glimrende formidling gør det også tilgængeligt for den alment kunstinteresserede."

"Fornem udgivelse. Anbefales varmt."

Troels Laursen, Nordjyske Stiftstidende – 5 stjerner

”I denne letlæste bog kommer (Lise Bek, red.) omkring den kristne middelalders symboltænkning, modreformationens mystik og modernismens madkamp. Lise Bek viser, hvordan de ofte simple anretninger udfordrer kunstens traditionelle grænser som popkunst og kvindekamp, mens de til stadighed forfører og bedrager den sultne beskuer.

Bogen sætter det hele sammen, så det bliver en sanselig fornøjelse selv at lede videre i kunsten, man møder.

Det er hamrede flot og utrolig appetitligt udført.”

Tilføjet til kurven

Gå til kassen