Aarhus Universitetsforlag
Cover

Lysets handlinger

Vejleå kirke. Ishøj

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

242 sider rigt illustreret
Hardback
ISBN 978 87 7124 134 1

Af
, , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Vejleå Kirke i Ishøj betragtes i dag som et hovedværk i nyere dansk kirkekunst. Den er igennem de sidste ti år besøgt af mere end to hundrede tusind gæster. I samarbejde med Wohlert Arkitekter har Peter Brandes udformet kirkens kunstværker: glasmosaikker, døbefont, orgel, sølvtøj, alterbord, lysglobe samt skulpturer og krucifiks. Bogens flere hundrede reproduktioner viser stadier fra de første skitser til det færdige resultat. Via denne unikke dokumentation samt tre forfatteres essays forsøger bogen at indkredse kirkens udtryk og idé, og hvorfor lysets "handlinger" og genspejlinger gør kirken til et valfartssted.

De tre essays er skrevet af henholdsvis professor emeritus i kunsthistorie ved University of Edinburgh og kunstkritiker ved The Scotsman Duncan Macmillan, psykoterapeut og forfatter samt medlem af Vejleå Kirkes menighedsråd Pia Skogemann og filosof og gæsteforsker ved Søren Kierkegaard Forskningscenteret Ettore Rocca.

Bogen udgives også på engelsk med titlen Works of Light.

 

Indholdsfortegnelse

Urskitser

Isak

Job

Kain og Abel

Lazarus

Getsemane

Korsfæstelse og opstandelse

Krucifiks

Kirkesølv

Orgel og lysglobe

Pressen skrev

Ann Luther Petersen, lektørudtalelse

"Formidler i flotte billeder og interessante essays kirkerummets udtryk og processen bag skabelsen af de enkelte værker. Bogen er en ren nydelse for alle med interesse i nyere, dansk kirkekunst."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen