Lyd
En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (57) ,
Mere om bogen
Om bogen
Lyd er det nye sort. I hvert ledigt øjeblik finder vi høretelefonerne frem og lytter til podcasts og musik, eller vi taler ud i luften. Det er ikke så underligt, som det lyder. For når vi sætter luften i svingninger og hører, er det som at røre på afstand. Det er nok derfor, at vores ører også lytter, når vi sover. Eller også er det, fordi stilhed praktisk talt er umuligt, og fordi universet er gennemsyret af musik. Ja, man skulle næsten ikke tro sine egne ører. Heldigvis kan Anette Vandsø, lydforsker ved Aarhus Universitet, få os til at spidse dem, før de falder af.
Indholdsfortegnelse
Lyden af stilhed
Hvad er lyd?
I hjemlige omgivelser
Av, mine ører!
Mellem stjernerne
Læseprøve
Jakob Vestergaard
Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.
Pressen skrev
Marta Sørensen, Weekendavisen
Louise Urban Andersen, lektørudtalelse
"Bogen er kvalitetsmæssig på højde med andre Tænkepauser. Vandsø formår at komprimere og formidle et stort og komplekst emne, så det er forståeligt, selvom man ikke har baggrundsviden om emnet."
"Ingen andre bøger introducerer på samme måde begrebet lyd"
Søren Hindsholm, Kristeligt Dagblad
"Anette Vandsø har skrevet en oplysende bog af den type, hvor man føler sig klogt oplyst af læsningen på en underholdende måde."
"en stor og uafbrudt fornøjelse at læse."
"Denne fine lille bog åbner vores opmærksomhed for lyde, så vi sanser omgivelserne mere og bedre og forstår det indtryk, de gør på os."
Kristeligt Dagblad
Artikel: "Larmer vi for meget, når vi er udenfor?"
04.06.2020
Presserum
I presserummet kan du finde pressemeddelelser, forsidebilleder og forfatterfoto. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.
Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)
Forside, høj opløsning (pdf-format)
Errata
Ved en beklagelig fejl står der på side 33-34, at Arnold Schönberg skrev symfonier. Det gjorde han ikke. Teksten skulle rettelig lyde: “Den store symfoniske musik, som vi kender fra komponister som Johannes Brahms, Richard Wagner og Arnold Schönberg med over 70 musikere fordelt på både violiner, celloer, klarinetter og pauker, ville være utænkelig uden store og nøje indrettede koncertsale.“
På side 34 skal der stå "Ragnarok" i stedet for "Rhinguldet"
På side 41 kategoriseres Kathleen Ferrier som sopran. Hun er alt.
Forlaget skriver:
2 december 2024
Bogtorsdag d. 12. december
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
28 oktober 2024
Bogtorsdag d. 14. november
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…