Aarhus Universitetsforlag
Cover

Litteraturen og det hellige

Urtekst - Intertekst - Kontekst

En del af serien Acta Jutlandica (80:1; Teologisk Serie, 21) , og fagområderne , og


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

438 sider
Hardback
ISBN 87 7934 163 2

Redigeret af
, , og

Med bidrag af
, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I vor kultur er der en tæt forbindelse mellem litteraturen og det hellige. Hele litteraturens område har fået stadig større betyd­ning for vores opfattelse af det religiøse. Både skønlitteraturen og litteraturvidenskaben spiller i dag en afgørende rolle for vor opfattelse af den hellige tekst og af den religiøse livstydning.

Interessen for litteraturen og det hellige skal ses som et kritisk gensvar på udfordringen fra såvel fundamentalismens nidkære bogstavtro som modernismens afvisning af den religiøse dimensions værdi for vor livsforståelse.

Pressen skrev

Charlotte Ellermann Præsteforeningens blad

"Ganske forfriskende er det med litteraturvidenskabens indmarch hos teologerne i form af kontekstuel tekstforståelse og fortolkning af teksterne som netop tekster skrevet af mennesker for mennesker... bogen er dygtigt redigeret ..." 

 

Jan Inge Sørbø EDDA

"...mange fine samanstillingar...dette store verket er oversikteleg og klart disponert...Parallelt med at felleskulturen smuldrar opp, blir det behov for meir systematisk kunnskap om kva den representerte, og kombinasjonen af litteratur og teologi kan fanga inn mykje av dette."  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen