Kunstens meridian
Om Peter Brandes
En del af fagområderne Biografi og Kunst og æstetik
Mere om bogen
Om bogen
Peter Brandes er en af de mest betydningsfulde nulevende danske billedkunstnere. Han er repræsenteret i de vigtigste danske museers samlinger og i toneangivende udenlandske museers, heriblandt Louvre. I Danmark ses hans monumentale skulpturer og krukker mange steder, ligesom han har udsmykket en række danske kirker samt kirker i Norge og USA. Den cirka fem meter høje krukke Isaac står på Holocaustmuseet Yad Vashem i Jerusalem.
Peter Brandes’ oeuvre er gigantisk og spænder over mere end halvtreds år og forskelligartede udtryk som malerier, skulpturer, tegninger, grafik, keramik samt ikke mindst fotografier og glasmosaikker, hvis teknikker han har fornyet. Gennem hele værket løber en samtale med især den jødiske, græske og kristne tradition, og Brandes har på denne måde etableret sig som en af Danmarks fremmeste kulturvandrere.
Kunstens meridian. Om Peter Brandes er den første monografi om Peter Brandes’ kunst. Bogen forfølger en række hovedtemaer, der går på tværs af Brandes’ kunstneriske produktion og drager igennem den nogle linjer, som bogens forfatter, Ettore Rocca, kalder ”kunstens meridian”. Udtrykket ’meridian’ er lånt fra den tyske digter Paul Celan, hvor det betegner den usynlige linje i en poetisk samtale. Celan er samtidig den forfatter, som Brandes igennem hele sin karriere har følt det største slægtskab til, og i Brandes’ kulturvandring finder Rocca tilsvarende en meridian, der forekommer både umulig og uudslettelig.
Pressen skrev
Kristeligt Dagblad
Interview: "Med passion for langfredags store danske kunstner" af
Daniel Øhrstrøm 21.01.2020
Presserum
I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.
Forlaget skriver:
30 september 2024
Bogtorsdag den 10. oktober
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nyeste udgivelser til Bogtor…
5 september 2024
Historien lever i Den Gamle By 5. og 6. oktober
HISTORIEN LEVER 2024 Mød Aarhus Universitetsforlag på den historiske bogfestival HISTOREN LEVER i Den Gamle By den 5. og 6.…
4 september 2024
Efterårets første Bogtorsdag d. 12. september
Vær med når Aarhus Universitetsforlag sammen med Det Kgl. Bibliotek fejrer forfatterne bag vores nye udgivelser til sæsonens…