Aarhus Universitetsforlag
Cover

Carl Nielsen

En kulturhistorisk biografi

En del af fagområderne , og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

792 sider
Hardback
ISBN 978 87 7597 284 5

Af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Aldrig tilfreds, altid fremad! En af de allerstørste skikkelser i dansk musikliv var egensindig og nysgerrig, og så var han lige så engageret i at forny den folkelige sang som i at udvikle den store koncertmusik. Samtidig var han dybt optaget af en europæisk musiktradition og dens fornyelse. Carl Nielsen stræbte livet igennem efter at skabe musik med en umiddelbar evne til at kommunikere, og som passede til sit formål. Den største skønhed opstår, når tingen fuldstændig passer til sin funktion, mente han.

Carl Nielsen. En kulturhistorisk biografi skildrer de mange områder, hvor Carl Nielsen var aktiv som musiker, komponist og kulturpersonlighed. Bogen er samtidig en indføring i den europæiske musikkultur og det københavnske kulturliv, som han var en del af og tog aktivt del i.

Hør forfatterne og musikforskerne Michael Fjeldsøe, Katarina Smitt Engberg og Bjarke Moe præsentere Carl Nielsen. En kulturhistorisk biografi i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Pressen skrev

Thomas Michelsen, Politiken
❤️❤️❤️❤️❤️
"Efter seks års intenst forskningsarbejde har tre forfattere leveret den grundigste biografi nogensinde om komponisten Carl Nielsen. (…) Konklusionen er, at vi med den nye murstensbog har fået ubetaleligt grundstof til et nutidigt, nuanceret Nielsen-billede. (…) Ikke et quick-statement imod Nielsen-glansbilledet, populære teaterstykker om hans forhold til billedhuggeren og hustruen Anne Marie Carl-Nielsen og den ukritisk begejstringsbårne Carl Nielsen-formidling. Men på en gang en overdådig og bundsolid basis for et nyt, langsigtet ryk i vores forhold til Nielsen og hans musik."

Puls, P2
Radioudsendelse: "Nyt lys på Carl Nielsen"
22. maj 2024

Tilføjet til kurven

Gå til kassen