Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kunst giver liv

Om kunst på sygehuse

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

112 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7934 249 3

Redigeret af

Med bidrag af
, , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Kan kunst gøre en forskel? Kan den forbedre miljøet på et funktionelt, men køligt virkende moderne hospital og give rum for eftertænksomhed og samtale? Vil den inspirere til kreativitet og positiv aktivitet? Stiller god kunst krav om mere omhu med de fysiske omgivelser? Hvilken kunst kan man have hængende på et sygehus, og hvem skal bestemme, hvad der skal købes? Skal man i en tid med dårlig sygehusøkonomi ofre penge på kunst?   Det er spørgsmål, som bliver diskuteret i Kunst giver liv af skribenter med vidt forskellig baggrund. Bogen er rigt illustreret med eksempler fra et sygehus, hvor kunsten har spillet en væsentlig rolle i to årtier, Amtssygehuset i Århus.

Pressen skrev

Jorit Tellervo Sygeplejersken

"Jeg har slugt bogen - det var helbredelse. Sikke en gave, en fortælling om kunst, som idérige ildsjæle har beriget patienter, personale og besøgende med på Amtssygehuset i Århus ... en æstetisk oplevelse ... Et flot format, smuk opsætning, gode fotografier, klog og afvekslende ... en gave til alle, som vil [...] finde argumenter for et større kunstbudget, overveje næste indlæggelse. En mulighed med det frie sygehusvalg." 

   

Preben Homøe Ugeskrift for læger

"En livsbekræftende bog ... Bogen er æstetisk opsat på kvalitetspapir nødvendiggjort af gengivelsen af de pragtfulde, smukke moderne malerier, som sammen med arkitektoniske møbelinstallationer på overbevisende måde viser, hvad kunst kan gøre for miljøet på et sygehus. Bogen er inspirerende og informativ ... Den kan varmt anbefales og bør læses og nydes af politikere, sygehusledelser og ansatte i sundhedssektoren som inspirationskilde til at forbedre og forskønne miljøet på danske sygehuse. Det er et spændende arbejde at gøre, og det er muligvis det egentlige formål med bogen."  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen