Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kollektiv Akademisk Vejledning

Fra forskning til praksis


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

160 sider
Paperback
ISBN 978 87 7184 762 8

Af
, og

Redigeret af
, og

Med bidrag af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Engang fik alle studerende på universiteterne individuel vejledning. Men det seneste årti har politikere gennemført reformer for at undgå, at studerende bliver forsinkede med studierne. Derfor er kollektiv vejledning kommet på dagsordenen. Samtidig er kravet til både universiteter og studerende, at kvaliteten af uddannelse ikke må forringes. Derfor er der behov for konkrete værktøjer, så studerende kan blive vejledt i større grupper i stedet for enkeltvist.

Kollektiv Akademisk Vejledning. Fra forskning til praksis fortæller, hvordan vejledere kan skabe et fagligt og socialt vejledningsrum, som gør de studerendes forskellighed til drivkraft i læringsprocessen. Bogen henvender sig til undervisere, som er i gang med at vejlede kollektivt – eller har lyst til det. Den er baseret på de seks forfatteres erfaringer og forskning på Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, Aarhus Universitet.

Kollektiv vejledning er præget af mange idealer, men også daglige udfordringer. Bogen viser, hvordan vejledere kan håndtere udfordringerne og styrke kvaliteten af kollektiv vejledning. Den indeholder et inspirationskatalog med eksempler og øvelser, som vejlederen kan bruge for at skabe gode rammer for studerendes deltagelse og læring.

Pressen skrev

Vibeke Lorentzen, Sygeplejersken

"Enkel bog med fremragende pædagogisk opbygning"

"forfatterne har set lyset ved denne type vejledning, og de formår faktisk gennem bogen at få mig til at se det også. Det gør de ved at skrive en lille, enkel bog, der har en fremragende pædagogisk opbygning, et godt sprog og ikke mindst et inspirationskatalog, der gør det muligt for læseren at forsøge sig med kollektiv vejledning i eget felt."

Thomas Viskum Gjelstrup Bredahl, Dansk Universitetspædagogisk Tidsskrift

"Bogen Kollektiv Akademisk Vejledning – Fra forskning til praksis gør op med tankerne om, at kollektiv akademisk vejledning udelukkende er en økonomisk nødløsning eller et billigere alternativ til én til én-vejledning. Med udgangspunkt i relevante studier argumenterer bogen for potentialerne ved kollektiv akademisk vejledning og inspirerer til videre arbejde med vejledningsformen. Med udgangspunkt i både teoretiske afsæt, men i særdeleshed også praktiske afsæt, giver bogen gode argumenter for at anvende kollektiv vejledning og giver på samme tid praktiske anvisninger til, hvordan det kan gøres." 

"Generelt er bogen en god hjælp til at komme i gang med kollektiv akademisk vejledning."

"Hvis du er interesseret i vejledning generelt eller konkret står overfor udfordringen at skulle gennemføre kollektiv akademisk vejledning, vil jeg bestemt anbefale bogen." 

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen