Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kollegial supervision

Som udviklingsredskab i undervisningskulturer

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

120 sider
Paperback
ISBN 978 87 7124 003 0

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Hvordan kan undervisere og uddannelsesledere skabe optimale betingelser for udvikling af kvalitet i undervisningen? I denne bog præsenteres kollegial supervision som et stærkt bud på en metode, der kan skabe kompetenceudvikling med udgangspunkt i den enkelte medarbejder, den konkrete undervisning og i uddannelseskulturen som fællesskab. Kollegial supervision er et forpligtende og tæt samarbejde om udvikling af undervisningspraksis i et uddannelsesmiljø.

Bogen er en forlængelse af Kollegial supervision på universitetet (2007) som introducerer til metoden og den grundlag og præsenterer et konkret forløb på Aarhus Universitet sammen med evalueringer, deltageroplevelser og pædagogiske refleksioner.

Bogen her samler op på flere års videre erfaringer med metoden i forskellige uddannelsesmiljøer. Alle bidrag er skrevet på baggrund af konkrete erfaringer med anvendelse af metoden med forskellig fokus fra ungdomsuddannelse, professionsuddannelse, kunstnerisk uddannelse, militær lederuddannelse og videregående akademisk uddannelse.

Bogen beskriver, hvordan metoden baserer sig på den anerkendende samtales værdier og på refleksion af praksis som udgangspunkt for udvikling. Den præsenterer lederens refleksioner og perspektiver på brugen af kollegial supervision som en vej til udvikling af uddannelseskulturen.

Bogen rummer en række ressourer, som gør den anvendelig både som et praktisk redskab i forberedelse og gennemførelse af kollegial supervision og som redskab til refleksion og evaluering.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen