Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kapitler af Nordens litteratur

i oldtid og middelalder

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

304 sider ill.
Paperback
ISBN 87 7934 219 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Håndskrifter, billeder og runesten fra vikingetiden og middelalderen er litterære og kunstneriske værker, men også historiske vidnesbyrd. Kapitler af Nordens litteratur i oldtid og middelalder rummer derfor både et katalog over digtningens mundtlige og skriftlige genrer i Nordens tidlige litteratur og en nøgle til epoken som sådan.

Første del af bogen har fokus på vikingetidens eddadigte, gudedigte, heltedigte og skjaldedigtning ─ med øje for, at de mundtlige, mytiske fortællinger kun kendes fra flere hundrede år yngre bearbejdninger og fra billed- og runesten.

I bogens anden del er middelalderens legender, krøniker og sagaer i centrum ─ med skriftliggørelsen af kulturen og religionsskiftet som perspektiv. Nyere litteraturteori bringes samtidig på banen: Kongesagaerne, islændingesagaerne og fornaldarsagaerne undersøges som intertekstuelle størrelser og udsættes for diskrete dekonstruktioner.

Kapitler af Nordens litteratur i oldtid og middelalder består af Preben Meulengracht Sørensens efterladte kapitler til et samlet værk om Nordens tidlige litteratur. Bogen er ufuldendt, men alligevel omfattende og den mest fagligt opdaterede litteraturhistorie om perioden.

Indholdsfortegnelse

Den mundtlige kultur

Billeder

Runer

Vikingetidens digtning

Eddadigtning

Heltedigte

Skjaldedigtning

Middelalderen

Latinlitteratur

Norrøn litteratur

Helhedsperspektivet i den ældste litteratur

Sagalitteratur

Kongesagaer

Islændingesagaer

Sagaer om det fjerne

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen