Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kampen om Unionen

1992

En del af serien 100 danmarkshistorier (44) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 500 1

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Folkeafstemningen den 2. juni 1992 sendte chokbølger igennem Europa – 50,7% af vælgerne havde stemt nej til Den Europæiske Union. Bekymringer og jubel blev erstattet af hårde forhandlinger og vanskelige kompromiser. 350 dage senere ændrede danskerne holdning, og Unionen var alligevel reddet. Dog kun med fire forbehold for Danmark – og ikke uden at brok og brosten fløj gennem luften. Det europæiske samarbejde har splittet befolkningen både før og siden. For står EU for fred, frihandel og indflydelse – eller for tab af national suverænitet, selvbestemmelse og identitet? Eller måske for begge dele? Meningerne er delte, og kampen om Unionen er stadig i gang.

Sæt dit kryds ved Thorsten Borring Olesen, professor i historie ved Aarhus Universitet, for en sikker gennemgang af danskernes forhold til Europa.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Per Eilif Månson, Litteratursiden
”Thorsten Borring Olesen, professor i historie ved Aarhus Universitet, fører os kyndigt gennem optakten til og begrundelser for at lave Fællesmarkedet om til en politisk union.

(...) Alt i alt bliver vi grundigt sat ind i baggrundene for en af de større beslutninger i nyere dansk politik, hvor der selv for én, som undertegnede, der var politisk aktiv i perioden, er meget nyt at hente.

Som sædvanligt i den fremragende serie med 100 Danmarkshistorier er formidlingen helt i top og illustrationerne en glimrende støtte.”

Kaare R. Skou, historie-online.dk 
”Historieprofessor Thorsten Borring Olesen leverer med denne udgivelse en kompakt, seriøs (…) redegørelse om EU’s trange vej fra Kul- og Stålunionen kort efter slutningen på Anden Verdenskrig til den nuværende Europæiske Union”.

Katrine Lester, Bogblogger.dk
"Thorsten Borring Olesen fortæller fint om afstemningen, om de afstemninger der gik forud og om konsekvenserne i det nyeste bind af 100 danmarkshistorier. EU-stof er svært, og der er mange følelser i det. Alligevel formår han at balancere mellem synspunkterne og give en sober fremstilling af en til tider rasende og hektisk debat (på begge sider)."

Kristeligt Dagblad
Interview: "EU-modstand begyndte som en kamp mod de riges klub"
23.05.2022

Politiken
Kronik: "Giver EU-forbeholdene stadig mening?"
10.05.2021

Avisen Danmark
Kronik: "Kampen om unionen er ikke fløjtet af"
08.05.2021

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen