Aarhus Universitetsforlag
Cover

Kærlighed

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (14) , og fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider 3. oplag
Paperback
ISBN 978 87 7124 183 9

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Kærligheden er overalt. En romantisk kliche? Nej, et menneskeligt faktum. Spørg bare Anne Marie Pahuus, filosof ved Aarhus Universitet. Kærlighed er det tætte og intense forhold til andre mennesker, som vi lever ud i den erotiske kærlighed og i kærligheden til vores børn. Kærligheden spænder vidt, fra passion til venskab, fra lykke til lidelse. Den kan overvinde alt og give evige sorger. Historisk har den altid fået førstepladsen, som næstekærlighed og som lidenskabelig længsel, men popsangere synger stadig med på Paulus' ord: Størst er kærligheden.

 

"Tæt på Tænkepauser" er et samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. Se webinar om Tænkepausen KÆRLIGHED her:

 

Indholdsfortegnelse

Hvad er kærlighed?

Kærlighedens væsen

Antikkens kærlighedsbegreb

Næstekærlighed

Forførelsens svære kunst

Kærlighedens to spor

Pressen skrev

Henrik Dahl, Weekendavisen

"Anne Marie Pahuus i seriens nr. 14 holder det meget høje niveau, der er blevet lagt med de tidligere udgivelser. På tres ikke særlig store sider fortæller hun enkelt og ukunstlet om det store og svære begreb, så man hele vejen føler sig vel oplyst og i gode hænder."

"stor ros til Anne Marie Pahuus for den fine bog om kærlighed" 

Doris Ottesen, Kristeligt Dagblad

"Man er i glimrende selskab med Anne Marie Pahuus i det nye bind i serien 'Tænkepauser'"

"Det er helt utroligt, hvad man kan nå at få skrevet på sådan 60 små sider. Med Anne Marie Pahuus' bog i hånden føler man sig hele tiden i godt selskab, og efter endt læsning, er man både blevet klogere og har fået noget at tænke over." 

Julia, Femina

"Det er en fin lille bog, en kærlighedserklæring til kærligheden og en gennemgang af,  hvordan vores billede af kærlighed har holdt fast og forandret sig fra antikken til Nik og Jay. Du bliver klogere af at læse den og får måske mere lyst til at kysse. Når akademisk filosofi bliver til letforståelig viden, [...] begynder det at ligne noget."

 

Skive Folkeblad
Artikel: "Foredrag: Filosof taler om kærligheden"
12.02.2020

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebilleder. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside, høj opløsning (pdf-format)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen