Aarhus Universitetsforlag
Cover

Jordforbindelser

En del af fagområderne og


Forudbestil

Tak for din interesse i Jordforbindelser: . Bogen udkommer 14. januar 2018. Hvis du udfylder denne formular, giver vi dig besked, når bogen kan leveres.

Tak for din forudbestilling. Du hører fra os når Jordforbindelser: er klar til bestilling 14. januar 2018.


200 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7184 326 2

Med bidrag af
, , , , og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Landskabet, naturen og vores omgivelser har ændret sig dramatisk i de sidste 200 år. Vi lever i den antropocæne tidsalder, hvor menneskets påvirkning af naturen ligefrem kan aflæses geologisk. Spørgsmålet om menneskets indgriben i naturen har aldrig stået højere på den politiske dagsorden, og førende klimaforskere kræver handling.

I Jordforbindelser konfronterer kunsthistorikere og naturvidenskabsfolk læserne med forhistorien til den igangværende udvikling. I ord og billeder får vi indblik i, hvordan landskabsmaleriet allerede i 1800-tallet fortolkede landskabernes store forandringer i tæt dialog med naturvidenskaben. Bogen leverer en række bud på, hvorledes konkrete jordforbindelser mellem landskabsmaleri, natursyn og naturvidenskab i perioden udgør de historiske rødder for nutidens antropocæne landskab.

Udstilling

Udstillingen Jordforbindelser er skabt i samarbejde mellem Faaborg Museum, Fuglsang Kunstmuseum, Ribe Kunstmuseum og Den Hirschsprungske Samling og vises på de fire museer i perioden fra 14.1.2018 til 28.4.2019.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen