Aarhus Universitetsforlag
Cover

Hvad ved Kunst?

Værker på Aarhus Universitet

En del af fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

230 sider rigt illustreret
Hardback
ISBN 978 87 7124 124 2

Af

Illustreret af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Digteren Thorkild Bjørnvig, der i sit værk tog afsæt i modernismens forstadier hos Friedrich Hölderlin og dens tidlige udfoldelse i fuldt format hos Rainer Maria Rilke og William Butler Yeats, har mange steder i poetisk form eller mere prosaisk erindrende, forholdt sig til Aarhus Universitet som en deperat modernismens byggeplads, der dog stod fuld af det håb, netop den modernistiske kunst i sorte tider holdt i live. (...)

Det har for mig været indlysende, hvad en tekst om billedkunst på Aarhus Universitet nødvendigvis måtte skulle dreje sig om.

Heldigvis befinder der sig på Aarhus Universitet værker, der har en central placering i denne nordiske modernisme, og det er dem, jeg har gjort til omdrejningspunkter for det maskineri, min tekst, som alle tekster, er. De demonstrerer også, at kunstværker indeholder en viden, der måske forholder sig komplementært til den viden, eller den form for viden, man ellers dyrker på et universitet.

Fra Peter Laugesens forord

 

Pressen skrev

Jørgen Bartholdy, lektørudtalelse

"Det er ikke kun kunstinteresserede, men også de mange, der læser Peter Laugesen, som vil kaste sig over denne fantastisk smukke bog, hvor den gamle mester i tekst søger at definere den anderledes viden kunsten må indeholde."

"Smukt og enestående værk hvor digteren Peter Laugesen søger at indkredse kunstens særlige viden med afsæt i den kunst, der findes på Aarhus Universitet."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen