Aarhus Universitetsforlag
Cover

Husspektakler og vold mod kvinder 1945-1970

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

400 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 477 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

”Det er vist kun almindeligt husspektakel” noterede Kriminalpolitiet i 1949 og sendte sagen retur til Ordenspolitiet. Sagen handlede om en kvinde, der var blevet slået og truet på livet af sin fraseparerede mand, men hendes sag – og mange andre kvinders sager – blev ikke efterforsket som voldssager. I stedet blev de typisk henlagt som husspektakler.

HUSSPEKTAKLER OG VOLD MOD KVINDER 1945-1970 er den første større historiske undersøgelse af vold mod kvinder i Danmark. Den giver et unikt indblik i politiets såkaldte husspektakelsager, der langtfra kun handlede om harmløse skænderier. Ofte udfoldede de et hændelsesforløb, hvor den kvindelige part var blevet udsat for vold og trusler af sin mand. Bogen følger familiernes møde med politiet i en periode af danmarkshistorien, hvor indgroede kønsnormer bidrog til at reducere mænds vold mod kvinder til enkeltstående scener fra et ulykkeligt ægteskab.

METTE FRANSISKA M. SEIDELIN er arkivar og seniorforsker ved Rigsarkivet. Hun har skrevet ph.d.-afhandling om seksuelle overgreb mod børn inden for familielivet.

Pressen skrev

Stella Borne Mikkelsen, Personalhistorisk Tidsskrift
"Bogen er fremragende. Den er velskrevet, og det er tydeligt, at forfatteren er godt inde i sit stof og nyder at formidle. Der er en god og stringent struktur fra start til slut, og der gives mange eksempler fra sagerne, hvor vi gennem bogen følger dem fra anmeldelse til afslutning."

Annemarie Borregaard, Historisk Tidsskrift
"Undersøgelsen er den første af sin slags i Danmark, og den bidrager til at synliggøre det voldelige samliv mellem kønnene i velfærdsstatens skygge."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen