Aarhus Universitetsforlag
Cover

Hama I.2. Bronze Age Graves in Hama and its neighbourhood

Fouilles et recherches de la Fondation Carlsberg 1931-1938

En del af serien Nationalmuseet , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

116 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7602 073 6

Af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

I dette sidste bind i serien af publikationer af de danske udgravninger af Hama i Syrien 1931-1938, ledet af Harald Ingholt, behandler P.J. Riis og Marie-Louise Buhl gravene fra bronzealderen. I de tidligste perioder begravede indbyggerne af Hama deres døde på selve byhøjen, men fra og med bronzealderen gik man over til at lægge de afdøde i klippegrave ved foden af byhøjen.

Gravfundene bestod hovedsageligt af keramik i form af skåle, kander og krukker samt mange figuriner af brændt ler, specielt kvindefiguriner med mulig henvisning til frugtbarhed. Derudover fandt man også smykker, en del våben og dragtnåle af bronze. Flere af gravene blev registreret af den danske ekspedition og fundene publiceres nu med plantegninger af gravene og placeringen af disse.

Professor Poul Jørgen Riis beskriver i første halvdel af publikationen fundomstændighederne og udgravningerne af bronzealdergravene samt giver en foreløbig klassifikation af fundene. Han deltog selv i flere år i Hama-udgravningerne. I anden halvdel af publikationen sætter Marie-Louise Buhl gravfundene ind i deres nærmere kronologiske og kulturelle kontekst.

Hama I,2 udfylder et hul i vor viden og er vigtig for forståelsen af bronzealderen og gravskikkene i området.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen