Aarhus Universitetsforlag
Cover

Hørbylundemanden

Introduktion til Per Højholts forfatterskab

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

197 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 462 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Per Højholt var én af det 20. århundredes væsentligste nordiske digtere. Med sit usædvanlige talent var han en drivende kraft i moderniseringen af dansk litteratur fra 1960'erne og frem.

Denne bog er en introduktion til hans forfatterskab, skrevet til litteraturstuderende og undervisere i litteratur. Bogen beskæftiger sig med væsentlige tekster ud fra en periodeinddeling af forfatterskabet og kaster især nyt lys over den tidlige og sene fase, ligesom den introducerer til centrale tematikker i Højholts nyskabende tekster og præsenterer hans knivskarpe litteratursyn.

"Skulle man nogensinde fortryde, at man har ladet sig føde, eller blot synes at nu har det varet længe nok, så kunne man bare gå herop og lægge sig og nyde stilheden og udsigten, sålænge det nu ville vare. Det må være et smukt sted at tørre ind.

Hørbylundemanden."

Pressen skrev

Torben Wendelboe, lektørudtalelse

"Et af Nordens centrale modernistiske forfatterskaber får her en god nøgle rettet mod det akademiske niveau men læselig for alle med seriøs interesse for Højholt."

Per Krog Hansen, Berlingske Tidende

"Stefan Kjerkegaard har skrevet en klar, pædagogisk og sikker indføring i forfatterskabet. [...] nye Højholt-læsere: Begynd hér!"

Erik Svendsen, Jyllands-Posten

"Hidtil bedste indgang til Højholt. [...] til dato den mest vellykkede præsentation, der er kommet om denne engang folkeligt skattede forfatter. Nye læsere kan roligt begynde her."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen