Aarhus Universitetsforlag
Cover

Et ganske levende demokrati

En del af serien Magtudredningen, bogserien , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

336 sider
Paperback
ISBN 87 7934 050 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Er Danmark stadig et levende demokrati? Hvordan står det til med det politiske engagement? Hvor meget og hvordan deltager danskerne i politik? Er de sociale skel blevet større? Og hvordan står det til med den sociale og politiske tillid og holdningen til fællesskabet?

Det er hovedspørgsmålene i denne bog, der præsenterer et overblik over danskernes politiske medborgerskab - deres deltagelse i og forhold til politik i bred forstand - på basis af Magtudredningens omfattende spørgeskemaundersøgelse af 1640 repræsentativt udvalgte danskere, interviewet i 2000.

Undersøgelsen er gennemført som led i et stort internationalt projekt, der for første gang gør det muligt at gennemføre detaljerede sammenligninger med andre lande, ligesom udviklingen på centrale områder nu kan følges over de sidste 20-30 år?

Bogen tegner et billede af engagerede og ganske aktive borgere, både i sammenligning med andre lande og i forhold til tidligere. Men de traditionelle politiske påvirkningskanaler er svækkede. Deltagelsen har samlet sig mere om de individuelle former og det nære. Paradoksalt nok har det dog ikke svækket hverken fællesskabsorienteringen eller det politiske engagement i de "store" politiske spørgsmål.

Pressen skrev

Niels Bredsdorff, Politica

"To gode bøger, der bliver endnu bedre af at blive læst sammen eller op imod hinanden [...]"

"[...] klare og velskrevne."

Martin Bæk Carstensen, Politik

"[...] bogen er glimrende som oversigtsbog, spækket med dataanalyser og korte - men gode - introduktioner til store emner. Megen af min fremtidige litteratursøgning vil uden tvivl starte i denne bog."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen