Aarhus Universitetsforlag
Cover

Aktivering af arbejdsgivere

Erhvervslivet og socialpolitik i Danmark og Storbritannien

En del af serien Magtudredningen, bogserien , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

198 sider
Paperback
ISBN 87 7934 048 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Kan de langtidsledige reddes fra et liv med social udstødelse? Svaret afhænger delvis af, hvor villige arbejdsgiverne er til at deltage i den ny "aktive" arbejdsmarkeds- og socialpolitik. Ved at ansætte langtidsmodtagere af sociale ydelser og arbejdsløshedsunderstøttelse er arbejdsgiverne afgørende for de aktive sociale programmer. Jobtræning og jobtilskud i den private sektor giver et bedre grundlag for at skabe jobmuligheder end programmer i offentligt regi.

Aktivering af arbejdsgivere giver indsigt i, hvorfor nogle virksomheder ser disse programmer som et bidrag til snarere end et minus på bundlinjen, og hvilke processer der får virksomheder til at påtage sig et socialt ansvar for de langtidsledige.

Med udgangspunkt i interviews med 107 tilfældigt udvalget danske og britiske virksomheder søger bogen at indkredse de økonomiske og institutionelle særtræk, der fører til deltagelse. 

Generelt er de danske aktive arbejdsmarkeds- og socialpolitiske planer mere succesfulde end de britiske: Formålet med de danske sociale programmer er at gøre de sociale ydelser mere effektive, at revidere social beskyttelse, så den opfylder kravene i den nye økonomi, og at modvirke social udstødelse. De danske planer opkvalificerer de arbejdsløse, og de minimerer den negative ulighedseffekt, mens der kun er få forbindelser i de britiske planer mellem arbejdsløshedsbekæmpelse og opkvalificering.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen