Aarhus Universitetsforlag
Cover

Fra overdrevet

Ureglementerede læsninger

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

384 sider
Paperback
ISBN 978 87 7597 002 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Kan man kalde en rejse til forfatterens eller fiktionens steder for en læsning? Må man læse plukvis, blive slået bagover af en passage og springe andre over? Hvad kan en læsning der står i et essay, som en læsning i en akademisk artikel ikke kan? Hvordan læser oversættere? Er det tilladt også at læse med sine følelser, og kan det overhovedet undgås?

Bogen her handler om ureglementerede læsninger af litteratur. Den tager afsæt i hvordan forfattere læser, og udvikler ideer om at læse derudfra. Den undersøger måder at læse på som ligger ude på overdrevet. Det er derude konventionerne udfordres. Det er derude vi finder svarene på hvordan vi skal læse litteratur i det ikke længere helt nye årtusind. Læs bare løs.

Hør Dan Ringgaard fortælle om Fra overdrevet i forlagets podcastserie Fagbøger, der giver genlyd.

Pressen skrev

Klaus Rothstein, Weekendavisen
"Det inspirerende anslag, som Fra overdrevet. Ureglementerede læsninger spekulerer så effektivt og elegant i, emmer af nyskabende, intellektuel litteraturformidling. Dan Ringgaards litterære intellekt er frygtindgydende, hans læseglæde er smittende (...)"

Michael Agerbo Mørch, Information
"Det er bemærkelsesværdigt. Dan Ringgaard, estimeret litteraturprofessor, skriver en bog, der indrømmer, at sådan som man læser på instituttet, er både kedelig og kontrolleret.

(...) den impulsivitet og foreløbighed, som for eksempel Ringgaards inviterende projekt skitserer, hilser jeg alligevel varmt velkomment. Det er klogt og overlegent gjort, i bedste forstand."

Jeppe Krogsgaard Christensen, Kristeligt Dagblad
"(...) enhver litteraturinteresseret kan blive klogere på egne og andres læsemåder i selskab med den velskrevne, sprænglærde og flot disponerede Fra overdrevet. Eller sagt med færre ord: Her er der tale om noget så sjældent som cool, vedkommende og lystlæst litteraturvidenskab."

Tobias Omø Kristensen, Atlas
"(...) en af de mest intelligente og nærværende lystvandringer gennem litteraturen og læsningen, som vi har set på dansk i årevis, og man skal være hoven, hvis ikke man lægger den fra sig med en lyst til at blive en dygtigere litteraturlæser."

Lektørudtalelse, DBC
"Meget smuk og gennemført bog"

Tilføjet til kurven

Gå til kassen