Aarhus Universitetsforlag
Cover

Fra fremmedarbejdere til etniske minoriteter

En del af serien Magtudredningen, bogserien , og fagområdet


Udsolgt fra forlaget

{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

288 sider
Paperback
ISBN 87 7934 040 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Integration handler ikke kun om uddannelse og arbejde, men også om at inddrage de etniske minoriteter i den offentlige samtale og i de demokratiske beslutningsprocesser. Bogen stiller derfor spørgsmålet, hvordan det er gået med den politiske integration eller det politiske medborgerskab, efterhånden som fremmedarbejderne er blevet til indvandrere og siden til etniske minoriteter.

Bogen præsenterer detaljerede empiriske analyser af de etniske minoriteters inddragelse i det politiske liv i Danmark: I hvilket omfang deltager de i kommunalvalgene, hvem er det, der er valgt ind i kommunalbestyrelserne, hvordan fungerer integrationsrådene? Hvilken rolle spiller de etniske minoriteters organisationer? Hvor politisk aktiv er den enkelte minoritetsborger, og hvor stor er forskellen på mænd og kvinder? Føler medlemmerne af de etniske minoriteter tilknytning til Danmark og har de tillid til de offentlige myndigheder?

Bogen viser, at inddragelsen af de etniske minoriteter i det politiske liv er lykkedes bedre end de fleste andre former for integration i det danske samfund. Alligevel har de etniske minoriteter ikke fået del i det politiske medborgerskab på lige fod med andre borgere i Danmark.

Indholdsfortegnelse

Kapitel 1. De etniske minoriteters medborgerskab

Kapitel 2. Hvordan forklare variationer i medborgerskabet?

Kapitel 3. Indvandringen til Danmark

Kapitel 4. De etniske minoriteters rettigheder

Kapitel 5. Politiske ressourcer

Kapitel 6. Politisk deltagelse

7. De etniske minoriteters organisationer

Kapitel 8. Politiske repræsentation

Kapitel 9. Integrationsrådene

Kapitel 10. Politisk identitet

Kapitel 11. Den besværlige, men nødvendige deltagelse

Bilagstabeller 1 og 2

Litteratur

Pressen skrev

Ehmet Ümit Necef, Politica

"I den velargumenterede bog, som bygger på solid forskning og ikke a priori formodninger, dokumenterer hun, at en række forskere og debattørers påstand om de evigt marginaliserede og udstødte indvandrere simpelthen ikke er dækkende, når det drejer sig om politisk deltagelse." 

"Bogen henvender sig specielt til forskere, studerende, politikere og andre, der beskæftiger sig med etniske minoriteter. Men kapitel 8 [...] og konsklusionskapitlet anbefales varmt til alle, som interesserer sig for indvandrerforskning [...]" 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen