Aarhus Universitetsforlag
Cover

Den fortærende ild

Strukturelle analyser af narrative og rituelle tekster i Det Gamle Testamente

En del af fagområderne og


Tilgængelige e-bogs-formater: PDF, EPUB

{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

676 sider 2. udg., nu med registre
Paperback
ISBN 87 7934 135 7

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Anden udgave af Hans J. Lundager Jensens meget roste afhandling om fortællinger og ritualer i Det Gamle Testamente har nu bl.a. fået tilføjet registre.

Udgangspunktet for bogen er en analyse af fortællingen om Edens have, dvs. Syndefaldsberetningen, hvis centrale kode eller metafor er føde og spisning. Med føden som ledetråd undersøges vigtige temaer rundt om i Det Gamle Testamente, temaer, som hidtil ikke har stået i centrum for beskæftigelsen med Det Gamle Testamente.

Afhandlingen vil bl.a. vise, at der findes et tematisk univers i Det Gamle Testamente, der angår de fundamentale betingelser for at leve, og leve godt, som menneske på jorden.

Dette tematiske univers eksisterer i kraft af et netværk af tekster, der omfatter både fortællende og rituelle tekster, både myter og legender og regler for fx ofringer og renhed. Undersøgelsen fører bl.a. til den guddommelige ild på Sinai  bjerget, hvor der, som mange andre steder i Det Gamle Testamente, kan fornemmes spor af en mytologi, der langt overskrider den gammeltestamentlige verdens grænser.

Pressen skrev

Svend Bjerg, Politiken

 "For én gangs skyld en banebrydende disputats, der kan læses af de mange. Med Lévi-Strauss' myteanalyser i baghovedet åbner Jensen for fascinerende indsigter i fortællingerne om navnlig det sakrale køkken. En bog for folk med teologisk kultur, og de findes."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen