Aarhus Universitetsforlag
Cover

Erkendelse

Grundlag og gyldighed

En del af serien Univers , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

208 sider ill.
Paperback
ISBN 978 87 7934 378 8

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Der er langt fra stenaldermanden til Niels Bohr, men ikke kun målt i tid. Menneskets erkendelse har med en svimlende hast ændret sig helt grundlæggende: I dag ved vi meget mere, end at æbler kan spises, og hvordan man laver en spydspids - vi ved nu også, hvorfor is kan blive til vand, og hvorfor atomet er stabilt. Erkendelsen har udviklet sig fraviden atogviden hvordantilviden hvorfor.

                      Denne bog beskriver den menneskelige erkendelses udvikling fra oldtiden til i dag - med fokus på især naturvidenskabens opdagelser, der har medført enorme forandringer i menneskets levevilkår. Alligevel er såvel den hverdagslige tænkning som filosofien præget af dyb skepsis over for naturvidenskabelig erkendelse. I Erkendelse  gennemgås hovedstrømningerne i moderne videnskabsteori, og tendensen til at mistro enhver form for sikker viden kritiseres. Også forestillingen om en særlig form for religiøs erkendelse gennemlyses og tilbagevises.

                

 

Henrik Jensen

Henrik

Cand.mag. i litteraturhistorie. Henrik redigerer primært bøger inden for litteratur og miljøvidenskab og står bl.a. bag serierne Verdenslitteratur og Miljøbiblioteket. Henrik startede på forlaget som ung praktikant i 2007 og har været rundt i mange hjørner på forlaget.

Henrik Jensen

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

hj@unipress.au.dk

Pressen skrev

Loránd-Levente Pálfi, Replique

"Favrholdt er ikke alene en fremtrædende forsker og en af de fremmeste intellektuelle i Danmark, han er også en udsædvanlig dygtig formidler [...]"

"Favrholdt kan - og gør det også i den her omtalte bog - forklare matematik, fysik og kvantemekanik på en måde, så alle kan forstå det."

"Favrholdts bog er efter min mening ikke alene den ene af de to bedste i Univers-serien (den anden er Brinkmanns Psyken), men også en af de bedste bøger i Danmark det seneste årti." 

Michael Cramer Andersen, Kvant - tidsskrift for fysik og astronomi

"En meget oplysende og interessant bog, der også bør kunne læses af f.eks. gymnasieelever."  

Tilføjet til kurven

Gå til kassen