Aarhus Universitetsforlag
Cover

Emojis

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (84) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 099 0

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Nogle afskyr emojis, fordi de efter sigende forfladiger sproget, andre tyr til hele arsenalet af grinende, grædende og grublende billedsymboler i snart sagt hver eneste besked. Ifølge Tina Thode Hougaard, dekrypterende sprogforsker ved Aarhus Universitet, er emojis dog ikke bare ligegyldig staffage i vores digitale kommunikation, men de små detaljers kunst. De giver nuancer til vores samtaler, som bogstaver ikke kan få frem, og en velvalgt smiley kan endda sikre, at vi ikke taber ansigt over for hinanden. Det er faktisk bare at finde en grimasse, der kan passe 😂 😭 🤔

"Tæt på Tænkepauser" er et samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. Se webinar om Tænkepausen EMOJIS her:

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Gustav Styrbjørn Johannessen, Lingoblog
”Bogens styrker ligger i at præsentere den viden, vi indtil videre har om emojis, og at forklare, hvordan den relaterer til eksisterende viden om kommunikationssystemer. Jeg kan derfor forestille mig, at bogen kan være et nyttigt redskab, når det kommer til at afklare, hvad man kan og ikke kan udrette med emojis – både sprogligt og aktivistisk.”

(...) en kort, uforpligtende fornøjelse”

Jytte Bræmer, lektørudtalelse, DBC
"Meget interessant bog, hvor det lille pudsige begreb sættes ind i en kommunikationsteoretisk sammenhæng, og hvor man pludselig får øjnene op for, hvor stor betydning, den har i vores daglige skriftlige omgang med hinanden. Meget let læst som de fleste i ”Tænkepauser”-serien, og der er et væld af små eksempler, der gør det hele meget genkendeligt. Værd at læse for alle. For kommunikationsfolk men også alle almindelige mennesker, der vil blive klogere på, hvordan de små tegn påvirker vores indbyrdes kommunikation."

Lise Bostrup, Sprogkræsen 10/Den danske sprogkreds.dk
”(...) forfatteren er en ganske vittig skribent (...)

(...) Tina Thode Hougaards bog er både informativ og underholdende, og den kan læses af både tilhængere og modstandere af emoji-kommunikation. Bogens fokus på relationskommunikation gør det også muligt for forfattere at få inddraget en ganske imponerende række pointer fra den moderne lingvistiske forskning.”

Magasinet Frie Skoler
Interview: "Hvad skal vi egentlig med emojis"
22.02.2021

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen