Aarhus Universitetsforlag
Cover

Ellen Dahl

Mols og litteraturen

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

240 sider ill.
Hardback
ISBN 978 87 7124 959 0

Redigeret af

Illustreret af
og

Med bidrag af
, og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Ellen Dahl var Karen Blixens søster og tilmed også forfatter. Men modsat den et år ældre ”Tanne”, der opnåede verdensberømmelse med sine fantastiske fortællinger, er Dahl gået mere eller mindre i litteraturens glemmebog. Måske fordi hun ikke skrev om et fjernt kontinent, men om Mols Bjerge, som dog skulle ligne ”et Afrika en miniature”. 

I Ellen Dahl. Mols og litteraturen vækker fotografen Morten Vilhelm Keller sin grandtante til live med både billeder og ord. Siden 2013 har han boet i familiens sommerhus Lille Strandkær tæt ved Femmøller og fotograferet de steder på Mols, som Ellen Dahl elskede så højt og kæmpede så hårdt for at bevare. 

Bogen gengiver en række af de tekster, som Ellen Dahl skrev om det danske landskab, nogle inspireret af Molslandets storslåede natur, og mellem de filosofiske prosastykker kommer tre andre kendere af Ellen Dahl og Dinesen-familien til orde. Forfatteren Tom Buk-Swienty afdækker den unge Elle som familiens anarkist, biologen Henning Petersen beretter om ægteparret Knud og Ellen Dahls store betydning for den naturvidenskabelige forskning på Aarhus Universitet, mens Anne Sofie Tiedemann Dal fra Karen Blixen Museet dykker ned i de to søstres årelange brevveksling, der afslører ikke én, men to bemærkelsesværdige kvinder.

Pressen skrev

Hans Hertel, Politiken

"BOGEN SKABER respekt for den sympatiske, men verdensfjerne Ellen Dahl og hendes gode gerninger for Mols og Aarhus Universitet."

Marianne Majgaard Jensen, lektørudtalelse

"...en flot bog, vel tilrettelagt og med smukke fotos. Teksterne er meget forskellige men interessante, både de faglitterære og Ellen Dahls skønlitterære. De vidner om en person med et nutidigt syn på naturen, og de viser en forfatter med en usædvanlig stil- og sprogbevidsthed."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen