
DNA
En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (81) , og fagområdet Naturvidenskab
Mere om bogen
Om bogen
DNA er en sladrehank. Det røber forfædres eskapader og afslører forbrydere og fjerne slægtninge. Vi kan ikke løbe fra vores arv. Men DNA angår ikke bare fortidens anliggender. Ifølge Lotte Bjergbæk, medfødt nysgerrig molekylærbiolog ved Aarhus Universitet, er det ældgamle molekyle fremtiden. For det kan have stort potentiale at være lille. I teorien kan vi lagre hele verdens data i et par kilo DNA, og med kun en smule kan vi klone uddøde arter. Uden DNA fra fortidens kæmper får vi dog ikke dinosaurerne tilbage. Således er biologien fortsat herre over eget liv.
"Tæt på Tænkepauser" er et nyt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. Se webinar om Tænkepausen DNA her:
Nørrebro Teater opfører Tænkepauser Live med DNA den 7. september 2020.
Indholdsfortegnelse
Ærter og bananfluer baner vejen
Det manglende led
Puslespil, skrot og skatte
Styresystemer, angreb og fordele
Skyldig eller ikke skyldig
Fagre nye verden
Smagsprøve
Søren Mogensen Larsen

Cand.mag. i litteraturhistorie. Søren arbejder primært med serien Tænkepauser og lægger ellers den redaktionelle linje sammen med de enkelte redaktører. Han begyndte sin redaktørkarriere på forlaget Turbine, men et barselsvikariat åbnede døren til universitetsforlaget.
Pressen skrev
Hanne Bærentzen, radioupdate.dk
"Som det vist er fremgået af ovenstående, er nærværende anmelder mere end begejstret for den lille bog om DNA. Man skal vide meget om et emne for at kunne skrive så kort og få så meget med uden, at det på noget tidspunkt virker opremsende. Men det har forfatteren været i stand til, og hun har magtet at indkoge centrale pointer til klare og letforståelige korte afsnit. De mange gode historier, billeder og analogier hjælper godt på vej. Jeg har med en uges mellemrum læst bogen to gange - bogen var endnu bedre, da jeg læste den anden gang."
P1 Morgen
Radioudsendelse: "Er DNA den nye i-cloud?"
07.09.2020
Information
Artikel: "De kaldte det et dumt molekyle, men dna viste sig at være vores vigtigste arvegods"
04.09.2021
Presserum
I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.
Forlaget skriver:
18 maj 2022
Bogtorsdag 2. juni
Vær med, når Aarhus Universitetsforlag og Det Kgl. Bibliotek - Aarhus - fejrer månedens forfattere og nye bøger. 2. juni kl…
11 maj 2022
Tillykke til Else Roesdahl med Erik Westerby-prisen
Torsdag den 12. maj 2022 modtager Else Roesdahl, professor emeritus ved Aarhus Universitet, den største pris inden for arkæol…
11 april 2022
Bogtorsdag 5. maj
Vær med, når Aarhus Universitetsforlag og Det Kgl. Bibliotek - Aarhus - fejrer månedens forfattere og nye bøger. 5. maj kl.…