Aarhus Universitetsforlag
Cover

DNA

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (81) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 069 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

DNA er en sladrehank. Det røber forfædres eskapader og afslører forbrydere og fjerne slægtninge. Vi kan ikke løbe fra vores arv. Men DNA angår ikke bare fortidens anliggender. Ifølge Lotte Bjergbæk, medfødt nysgerrig molekylærbiolog ved Aarhus Universitet, er det ældgamle molekyle fremtiden. For det kan have stort potentiale at være lille. I teorien kan vi lagre hele verdens data i et par kilo DNA, og med kun en smule kan vi klone uddøde arter. Uden DNA fra fortidens kæmper får vi dog ikke dinosaurerne tilbage. Således er biologien fortsat herre over eget liv.

"Tæt på Tænkepauser" er et nyt samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. Se webinar om Tænkepausen DNA her: 

Nørrebro Teater opfører Tænkepauser Live med DNA den 7. september 2020. 

Indholdsfortegnelse

Ærter og bananfluer baner vejen

Det manglende led

Puslespil, skrot og skatte

Styresystemer, angreb og fordele

Skyldig eller ikke skyldig

Fagre nye verden

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Hanne Bærentzen, radioupdate.dk
"Som det vist er fremgået af ovenstående, er nærværende anmelder mere end begejstret for den lille bog om DNA. Man skal vide meget om et emne for at kunne skrive så kort og få så meget med uden, at det på noget tidspunkt virker opremsende. Men det har forfatteren været i stand til, og hun har magtet at indkoge centrale pointer til klare og letforståelige korte afsnit. De mange gode historier, billeder og analogier hjælper godt på vej. Jeg har med en uges mellemrum læst bogen to gange - bogen var endnu bedre, da jeg læste den anden gang."

 

P1 Morgen
Radioudsendelse: "Er DNA den nye i-cloud?"
07.09.2020

 

Information
Artikel: "De kaldte det et dumt molekyle, men dna viste sig at være vores vigtigste arvegods"
04.09.2021

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside (pdf)

Forside (jpeg)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen