Aarhus Universitetsforlag
Cover

Det store leksikon

1893

En del af serien 100 danmarkshistorier (49) , og fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7219 512 4

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

En videnskabsmand sagde engang, at Salmonsens Konversationsleksikon gjorde de fleste andre bøger overflødige. Det hævdede forlaget i hvert fald i sit salgsmateriale i 1893. Og encyklopædierne solgte hurtigere, end de kunne skrives. Viden blev mere folkelig, da det nu var økonomisk muligt – og lidt trendy – at pynte stuen med et opslagsværk i 20-30 bind. Man kom ikke bare fra et hjem med klaver, men også fra et hjem med leksikon. De franske, engelske og tyske opslagsværker kunne sættes i kælderen, for Danmark havde fået sit eget. Encyklopædiernes historie er fortællingen om generationers adgang til viden og national identitet og kan stadig få folk op i det røde felt.

Følg Maria Simonsen, historiker ved Aalborg Universitet, når hun gennemgår danskernes jagt på viden – fra A til Å.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Lektørudtalelse, DBC
"Maria Simonsen skriver levende og underholdende 100 sider om et emne, som umiddelbart synes knastørt. (...) Der findes mange guldkorn i serien 100 danmarkshistorier og dette er bestemt en af dem."

Katrine Lester, Bogblogger.dk
”Hvad bringer mest sikker viden? Det diskuteres stadig, og selvom det virker sikkert at der aldrig igen kommer en dansk encyklopædi i mange, tunge bind, så er det lige så sikkert at diskussionen om hvad hvordan vi sikrer adgang til kvalificeret oplysning om alt fra Argentina til fordøjelse ikke forstummer. Alt det, og meget mere kan man læse om i Det store leksikon af Maria Simonsen, der er oktoberudgivelsen i 100 danmarkshistorier.”

Kim Møller Hansen, UFO
”Hvis du er træt af de sociale mediers og visse nyhedsmediers halve sandheder, manglende kildekritik, misinformation og udokumenterede påstande om snart sagt alt mellem himmel og jord, så kan jeg [bl.a.] anbefale [bogen Det store leksikon]. Det store leksikon er skrevet af historikeren Maria Simonsen, som i et letlæst og underholdende sprog fortæller om opslagsværkernes historie og betydning fra Salmonsen til lex.dk.”

Poul Porskær Poulsen, Historieonline.dk
”Det er en spændende historie, når man interesserer sig for boghistorie, og bogen kan da også anbefales – ligesom det vist nok stort altid er tilfældet i Aarhus Universitetsforlags serie (…) Alt dette beskrives og analyseres på de 100 sider – og vi kommer også til udlandet og tilbage i tiden til encyklopædiens og leksikonets forløbere. Som sagt, interessant læsning – ikke kun for bognørder – og fint fremstillet af Maria Simonsen, lektor på Aalborg Universitet og i styrelsen for Nordisk Forum for Boghistorie. Hermed anbefalet.”

Tilføjet til kurven

Gå til kassen