Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danske landbrugslandskaber gennem 2000 år

Fra digevoldninger til støtteordninger

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

301 sider
Hardback
ISBN 978 87 7934 420 4

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Det danske landskab er blevet ændet af mennesker gennem årtusinder: fra jernalderens voldkransede og ard-pløjede market til vor tids storlandbrug, fredninger og økologiske landbrug. Selvom det danske landskab præges af de moderne udviklinger, peger mange strukturer langt tilbage i historien - som placeringen af de smukke løvskove, der har rødder mindst 3000 år tilbage.

Denne bog følger ni danske landskabers historie gennem de sidste to årtusinder, og for første gang sættes der tal på, hvor meget skov, hede og opdyrket areal der var i denne periode. Det traditionelle kulturlandskabs opløsning efter år 1800 undersøges også, og der gives bud på, hvad disse ændringer har betydet for dyrs levesteder i landskabet.

Danske landbruglandskaber gennem 2000 år er skrevet af 15 forskere, som har samarbejdet i det tværvidenskabelige projekt AGRAR 2000.

Pressen skrev

Michael Stoltze, Kristeligt Dagblad

"Hvis vi vil sikre et smukt og spændende land i fremtiden, skal vi kende til Danmarks kultur- og naturhistorie. Det hjælper dette værk med på formidabel vis."

"Med sit store format, gode papirkvalitet, fyldige illustrationer og en meget omfattende tekst er værket både en stor fornøjelse at læse i og en guldgrube af information for alle med interesse i vort lands historie. Det er simpelthen imponerende."

"Med denne kraftpræstation har forskningsverdenen leveret et solidt rygstød for alle de gode kræfter, der arbejder for at forme en smuk fremtid for Danmark."

Lotte Hedeager Ideer, Weekendavisen

"Forskningsprojektet AGRAR 2000 giver ikke alene et vigtigt historisk perspektiv på de administrative udfordringer knyttet til arealforvaltningen i Danmark i dag, men giver også et værdifuldt perspektiv på de problemer, som mange tredjeverdenslande i de kommende år står overfor, når traditionelle driftsformer konfronteres med udfordringerne knyttet til globalisering, klimaforandring og befolkningsvækst."

Søren Møller, lektørudtalelse

"Bogen er for den voksne læser, der er interesseret i dansk landskabs- og landbrugshistorie, og som vil sætte sig ind i de nyeste og meget detaljerede forskningsresultater."

"Hvis man vil fordybe sig i vegetations- og landbrugshistorie og have nogle af de nyeste forskningsresultater med, så kan det findes i denne bog [...]"

Jytte Pedersen, Geografisk orientering

"Bogens titel er dækkende for, hvad der venter læseren, og det er en utrolig lækker, flot illustreret og velskrevet bog. Bogen kan læses af alle med interesse for historie, geologi, biologi, geografi og sidste, men ikke mindst dansk landbrug - selvfølgelig. Det er et omfattende værk, som er gjort overskueligt ved en opdeling i 13 kapitler inddelt efter tidsperiode og fokuspunkt."

"Bogen er en oplagt gaveidé til folk med interesse for dansk landbrug og landskabet gennem tiderne, ikke mindst de, der underviser på gymnasier, landbrugsskoler mv."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen