Aarhus Universitetsforlag
Cover

Danmarks første foto

1840

En del af serien 100 danmarkshistorier (75) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
100 sider
Hardback
ISBN 978 87 7597 275 3

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

En sommerdag i 1840 tog Peter Faber Danmarks første foto på Gråbrødretorv i København. Den nye teknik vakte vild begejstring. Sammenlignet med maleriet var den billig og hurtig, og fotografiet var så detaljeret, at folk mente, at det viste virkeligheden selv. Men verden er ikke sort og hvid. Den står heller ikke stille, og fotografen har til alle tider sat sit eget præg på billedet. Ikke desto mindre himlede mange op over, at det objektive gik tabt, da digitale kameraer vandt frem i 1990’erne. I dag er vi skeptiske, når vi fodres med fiktive billeder skabt ved hjælp af kunstig intelligens.

Sig appelsin til Mette Kia Krabbe Meyer, seniorforsker på Det Kgl. Bibliotek, der siger mere end 1.000 ord med et snapshot af dansk fotohistorie fra sølvkorn til pixels.

Thomas Oldrup

IMG 8503

Cand.mag. i historie og retorik. Thomas er ansvarlig for forlagets historieudgivelser og arbejder især med serien 100 danmarkshistorier, der ud over bøgerne omfatter videnspredning gennem en række partnere. Tidligere har han været dansk redaktør for bladet Alt om Historie, lavet radio, holdt foredrag, undervist og skrevet et hav af artikler og en halv snes bøger.

Thomas Oldrup

Redaktør

Telefon: +45 53 55 01 59

to@unipress.au.dk

Pressen skrev

Katrine Lester, Bogblogger.dk
"Danmarks første foto gennemgår virkelig fint og pædagogisk fotografiets (og derigennem fotografernes) historie i Danmark. Det giver et godt overblik over teknik, udbredelse, forståelse for foto og hvordan foto har præget vores måde at se på os selv og vores eget liv på"

Knud Meldgaard, Omnibus
❤️❤️❤️❤️❤️❤️

Lennart Weber, History of Photography
”Peter Faber optog i 1840 Danmarks første fotografi på Gråbrødretorv i København, og det spiller en vigtig rolle i Mette Kia Krabbe Meyers nye bog "Danmarks første foto", hvor hun på en meget fin måde minder os om, at vi ikke altid kan stole 100 pct. på det, som vi tror vi ser på et fotografi. Samtidig øser hun af hendes store viden om fotografiets historie gennem mere end 150 år. Bogen er en guldgrube af solid viden for alle, der elsker at nørde med gamle fotografier.”

Ida Nathan, Politiken
Artikel: "Klik, klik, klik"
01.01.2024

Tilføjet til kurven

Gå til kassen