Aarhus Universitetsforlag
Cover

Mere om bogen

Om bogen

Udlandet elsker Aarhus i disse år. Men allerede i 1997 havde det internationale samfund fået øje på byen, da forsker Jens Kristian Skou fik Nobelprisen i kemi. Det kan man læse om i Danmark i Europa. 1950-2000, hvor forfattere i51 korte artikler retter søgelyset mod Danmark. Det sker i et år, hvor opmærksomheden igen er på Aarhus, der er Europæisk Kulturhovedstad.

Bogens artikler tager udgangspunkt i ét år og folder hver især en tematik ud. Fx grundloven i 1953, porno i 1969 og strejker i 1985. Det halve århundrede bød på oprør, musik og hippier, og både samfund og kultur var til debat. Det var ikke fint nok at vinde det internationale Melodi Grand Prix i 1963, og det nye kulturministerium skabte Statens Kunstfond i 1964. Så var der ordentlig kultur til folket. Større enighed var der om folkepension, statens uddannelsesstøtte og pasning af børn, og overskriften på årene 1965-76 blev "velfærdsstatens guldalder".

Indimellem stemte danskerne i 1972 ja til EF, der siden blev til EU. Danmark engagerede sig også internationalt, da danske soldater rejste til Balkan. Og mange danskere søgte ud over over både egne og landets grænser, da World Wide Web blev virkelighed.

Danmark i Europa. 1950-2000 udgives i forbindelse med Folkeuniversitetets vidensfestival 'Århundredets Festival' den 3.-12. marts 2017. Festivalen har siden 2012 dykket ned i en historisk periode for at vise, hvordan fortiden er med til at forme både nutiden og fremtiden. Både nationalt og internationalt.

Pressen skrev

Arne Hardis, Weekendavisen

"Gennemgående er resultatet af anstrengelserne faktisk glimrende. Korte, velskrevne tekster, hver gang over et opslag, flere gange med fremragende illustrationer, af og til endda skrevet, så man kan leve op til kulturhovedstadens rethink-formular."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen