Aarhus Universitetsforlag
Cover

Les Défis de l'æuvre

En del af fagområdet


{{variant.title}}: {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}}{{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

200 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 307 8

Redigeret af
og


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Denne bog om det litterære værk lægger hovedvægten på spørgsmålet om det æstetiske og poetologiske. Med fokus på det særegne ved litterære former bliver værket anskuet som en udfordring, der angår såvel teoridannelse som læsning og fortolkning. Indholdet spænder fra historisk-systematiske overvejelser over værkbegrebets teoretiske legitimitet til konkrete læsninger af motiver i enkelte værker.

De to hovedafsnit ("Værkparadigmet" og "Revisioner og fortolkninger") præsenterer værkbegrebet som et grænsebegreb. På den ene side er det genstand for teoretiske og meta-teoretiske overvejelser, der bl.a. angår "dokumentet og værket", "den poetiske genre" eller et begreb som "værk-effekt". På den anden side gøres værket gennem eksemplariske læsninger til genstand for refleksion over tekstteoriens grænseflader til filosofi og psykologi samt moderne problematikker om subjektet mellem biografi og tekst, om billedet som tekst, og teksten som billede, og om det psykologisk-spirituelle i et litterært-fænomenologisk perspektiv.

Les Défis de'læuvre leverer originale bidrag til en afklaring af litteraturens status og litteraturstudiernes betydning i dag. Bogen er resultatet af en international konference, afholdt ved Aarhus Universitet.

Tilføjet til kurven

Gå til kassen