Aarhus Universitetsforlag
Cover

Coping

Manual til kvalitativ mikroanalyse

En del af fagområdet


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

160 sider
Paperback
ISBN 978 87 7934 608 6

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den amerikanske psykolog Richard S. Lazarus indtager med copingteorien en central plads i stress-forskningen. I denne  bog viser Karen Pallesgaard Munk, hvordan Lazaus' teori kan udnyttes i en systematisk kortlægning og sammenligning af individers eller gruppers måde at opleve og håndtere stress. Metoden kaldes kvalitativ mikroanalyse.

Mikroanalysen repræsenterer en ny type kvalitativ metode, idet den opsætter en psykologisk-teoretisk ramme for udforskning af belastninger og stress og anvender emotionsanalyse af de udforskede cases.

Bogen stiller analyseredskaber til rådighed for alle, der er professionelt interesseret i udforskningen af copingprocesser. Den kan anvendes som manual i forbindelse med større forskningsprojekter, men også af psykologi- og medicinstuderende samt bachelorstuderende inden for sundhedsområdet, som skal udføre mindre undersøgelser af stress og trivsel.

Coping er også udkommet på engelsk.

Pressen skrev

Ugeskrift for læger

"[…] indeholder en meget grundig og letforståelig gennemgang af, hvornår det enkelte menneske bliver belastet ud over, hvad det almindeligvis magter, og hvilke strategier der anvendes af forskellige mennesker, for at overkomme disse belastninger."

"Forfatteren har udviklet en grundig og systematisk metode til at identificere belastninger, følelsesmæssige konsekvenser og betydninger, hvilke udefra kommende faktorer der påvirker situationen, og endelig hvilke copingstrategier personen udvikler og anvender."

Tilføjet til kurven

Gå til kassen