Aarhus Universitetsforlag
Cover

Buesenderen

Valdemar Poulsens radiosystem

En del af fagområderne og


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}

375 sider ill.
Hardback
ISBN 87 7288 807 5

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Den danske ingeniør Valdemar Poulsen opfandt i 1902 verdens første radiosender, som kunne udsende tale og musik og ikke blot morsesignaler. Han kaldte den buesenderen, fordi den var baseret på en elektrisk lysbuelampe. Opfindelsen rummede spiren til et stort dansk radioeventyr, men det blev i stedet i USA, at udviklingen tog fart.

Den unge ingeniør Cyril F. Elwell opbyggede der et trådløst telegrafsystem omkring buesenderen og fik den amerikanske marine til at bruge den til sin verdensomspændende radiokommunikation. Det gjorde buesenderen til verdens vigtigste radiosender omkring 1. Verdenskrig.   Bogen fortæller buesenderens forskellige udviklingshistorier i Danmark, Tyskland, England og USA. Den viser, at det, der driver og styrer udviklingen af store teknologiske systemer, ikke bare er den geniale opfindelse, men et komplekst samspil mellem geni, industri, politik, økonomi, teknologi og kultur.

Pressen skrev

Morten Refskou, historie-online.dk

"Fremstillingen fremtræder [...] i en ordentlig og læseværdig sprogdragt. Bogen er rigt illustreret og forsynet med informative billedtekster og et godt register 

"[...] en lækkerbisken for alle med en interesse i de rent tekniske aspekter af den teknologiske udvikling inden for trådløs kommunikation." 

"Særligt interessant i forhold til nutidens politiske slogans som 'Fra forskning til faktura'."

"[...] det lykkes [...] Buhl at tegne et rigt facetteret billede at den danske Edison og hans arbejde."

 

Carl-Erik Sølbjerg, Aktuel Naturvidenskab

"Er der noget så dejligt som at få en rigt udstyret, gennemarbejdet bog, der til overflod lejlighedsvist er spændende som en kriminalroman, i hænde? Nej, vel? Det skete for mig, da jeg modtog Hans Buhls bog Buesenderen til anmeldelse. [...] Hans Buhls bog er oplagt læsning både for interesserede i teknikken og for handelspolitisk interesserede personer. Således burde alle, der ønsker at fremme iværksætteri og vidensoverførsel fra opfindermiljøer til erhvervsliv, læse denne bog. Det er en virkelig lærerig case. Gå bare i gang Helge Sander! Er man en sand videnskabshistorisk nørd, bliver man heller ikke skuffet, idet alle oplysninger i bogen er veldokumenterede og fulgt op af et udførligt noteapparat. Rigtig god fornøjelse!" 

Bjarne Birger Jensen, Radiohistorisk Forening Vest

"Denne bog burde læses af alle, som har interesse i det radiohistoriske [...]"

 

Gorm Helt-Hansen, Oz - tidsskrift for amatørradio

"Det er en fornøjelse at se denne dejligt store bog, som præsenterer sig godt. Og glæden bliver kun større, når man begynder at læse i den. For når man først kommer i gang er det meget svært at lægge den fra sig."

"[...] handler ikke kun om Poulsenbuen, men om en opfinder og hans problemer med at finde villige investorer."

"Hans Buhl kommer hele vejen rundt med sin beskrivelse af Poulsensystemet, og resultatet fortjener i høj grad at komme bredt ud i Valdemar Poulsens hjemland. Min kompliment for et meget flot arbejde."

 

Tilføjet til kurven

Gå til kassen