Aarhus Universitetsforlag
Cover

Buddha

En del af serien Tænkepauser – viden til hverdagen (85) ,


{{variant.title}} : {{variant.variants[0].price.withVatFormatted}} {{variant.price.withVatFormatted}}
{{variant.title}} {{item.title}} {{item.price.withVatFormatted}}
Køb abonnement
60 sider
Paperback
ISBN 978 87 7219 079 2

Af


Del:

Mere om bogen

Om bogen

Buddha er blevet et globalt varemærke. Den over to tusind år gamle indiske prins med visdomsknold og den ranke ryg i perfekt lotusstilling symboliserer det, vi drømmer om i Vesten: sundhed, skønhed og stilhed. Men ifølge Jørn Borup, reinkarneret religionsforsker ved Aarhus Universitet, ville Buddha nok rotere i kosmiske cirkler i nirvana over den fæle kommercialisering, vi har udsat hans indsigter i livet for. De er nemlig ikke helt så salgbare: Livet er lidelsesfuldt, og vi skal fødes igen og igen i et hamsterhjul, der holder os fanget i en uendelig trædemølle.

"Tæt på Tænkepauser" er et samarbejde mellem Aarhus Universitetsforlag og Jyske Bank. Se webinar om Tænkepausen BUDDHA her:

Jakob Vestergaard

Jakob Vestergaard

Cand.mag. i medievidenskab og multimedia. Jakob er redaktør af serien Tænkepauser og arbejder derudover oftest med bredt formidlende bøger. Han er også magasinredaktør ved Jyllands-Posten og har tidligere været bl.a. rejseredaktør for Dagbladet Information, redaktør i Politikens Hus, ekstern lektor på Aarhus Universitet og medieforsker i DR.

Jakob Vestergaard

Projektredaktør

Telefon: +45 53 55 05 42

jav@unipress.au.dk

Pressen skrev

Katrine Haaning, Fagbladet Religion
”Jørn Borup er en dygtig formidler, og det fornægter sig ikke i denne lille sag: fint og behageligt mixer han det uhøjtidelige og flere steder humoristiske sprog med en bundklang af seriøs og grundig forskning.

(...) denne lille bog kan være med til at vise eleverne, at religion, religiøse eksperter og folk, der interesserer sig for og lever af at studere religion, er mennesker ligesom dem selv, og at religiøsitet ikke (kun) er lig med elitære og fromme mennesker, der gennem en mærkelig ulogisk tro har styr på livet.”

Tænkepausen er veloplagt og interessant. Den giver et overskueligt overblik over et religiøst fænomen (og en religion), der er svært at overskue

Man kan sagtens læse bogen uden at kende noget til buddhisme, og man kan sagtens blive klogere af at læse bogen, med forudgående viden om buddhisme.

Jeg vil blot opfordre alle til at læse Buddha, for den giver forholdsvist nemt en veloplagt og faglig energiindsprøjtning.”

Peter Holm Rasmussen, lektørudtalelse, DBC
"En frisk og ligefrem introduktion til Buddha og buddhismen, hvor man på 60 sider kommer virkelig godt rundt om personen og religionen, med en tilgang og vinkling, man sjældent ser i den øvrige litteratur. Det er faktisk helt vildt, at man kan formidle så meget på så få sider, uden at det bliver overfladisk. "Tænkepauser" har gjort det igen."

Kristeligt Dagblad
Interview: "Buddha var som knægt i dén grad et curlingbarn"
11.01.2021

Presserum

I presserummet kan du finde pressemeddelelser og forsidebillede. Du er altid velkommen til at kontakte os her https://unipress.dk/kontakt/, hvis du mangler andet materiale.

Forfatterfoto (fotokreditering: Poul Ib Henriksen)

Forside (jpeg)

Forside (pdf)

Download pressemeddelelse (pdf-format)

Tilføjet til kurven

Gå til kassen